Ігор Лобортас презентував Великий і Малий шахові кубки FIDE - «Каїсса» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Ігор Лобортас презентував Великий і Малий шахові кубки FIDE - «Каїсса»

(04.09.2012)
Голова Класичного ювелірного Дому «Лобортас» Ігор Лобортас презентував шахові Оскари - Великий і Малий шахові кубки «Каїсса».
Передача Великого шахового Оскара, на якому викарбувані імена кращих шахісток згідно рейтингу ФІДЕ, буде відбуватися під час офіційного закриття Шахової Олімпіади, яка проходить з 27 серпня по 10 вересня 2012 року в Стамбулі (Туреччина) і безпосередньо буде урочисто переданий президенту Міжнародної шахової федерації Кірсану Ілюмжинову .
Першою володаркою Малої «Каїсси» стала краща шахістка 2010 Надія Косинцева (Росія), а другий Малий Оскар був вручений китаянці Хоу Іфань (Hou Yifan) - кращій шахістці 2011 року на ювілейній 40-й Олімпіаді з шахів 2 вересня 2012 року.

У 2009 році художниками КюД «Лобортас» спільно з відомою російською шахісткою Олександрою Костенюк був розроблений і затверджений ескіз жіночого шахового Оскара, названого на честь богині шахів - Каїсса, тим самим КюД «Лобортас» безпосередньо взяв участь в розвитку і популяризації найінтелектуальнішої гри світу.
За свою історію існування КюД «Лобортас» був причетний до найзначиміших нагород шахового світу - майстри реконструювали кубок Нони Гапріндашвілі, який вручається представникам країни, що має кращий сумарний результат, як серед чоловіків, так і серед жінок; а також наносили гравіювання на кубок Гамільтона- Рассела, перехідний приз ФІДЕ для команди-переможниці Олімпіади серед чоловіків. У зв'язку з цим дизайнерами КюД «Лобортас» були розроблені 20 альбомів, присвячених цим шаховим кубкам, володарями яких вже стали Кірсан Ілюмжинов, Олександра Костенюк, Хоу Іфань, Алі Ніхат Язичі, Нона Гапріндашвілі та ін. Також були створені спеціальні 3D картини з зображенням Великого і Малого кубків «Каїсса», які вручатимуться президентам федерацій шахів країн, які представлятимуть наступні володарки Малого шахового Оскара.

Класичний ювелірний Дім «Лобортас» вже більше 20 років представляє українське ювелірне та декоративно-прикладне мистецтво. Роботи КюД «Лобортас» знаходяться в багатьох музеях Європи та Америки, в тому числі були представлені в Нью-Йорку, Москві, Парижі, Монако, Єрусалимі, Мілані, Салоніках і т.д. Цілий ряд робіт визнані світовою спільнотою як еталони сучасного ювелірного мистецтва
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти