В УНІАН відбулася прес-конференція "Новий вид спорту – СПОРТИВНЕ ПАРІННЯ!" - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

В УНІАН відбулася прес-конференція "Новий вид спорту – СПОРТИВНЕ ПАРІННЯ!"

(07.09.2012)
Міжнародна федерація спортивного паріння була створена за ініціативою Міжнародної академії банного мистецтва, Асоціації банного бізнесу України і відомих російських і українських активістів банного руху.

Основною метою створення Міжнародної федерації спортивного паріння є створення одного з найважливіших напрямів популяризації невичерпних лікувально-оздоровчих і омолоджуючих можливостей ширяння в російській лазні – нового вигляду спорту – спортивного паріння.

До теперішнього часу кращі фахівці в області паріння визначалися на всіляких фестивалях і змаганнях, які кожного разу по новому називалися і по-різному оцінювалися жюрі або суддями. Жодне із змагань з банної майстерності не мало офіційного статусу. Тим більше, паріння в російській лазні не визнане видом спорту ні в одній країні світу.

Створення Міжнародної федерації спортивного паріння створило умови для організації національних федерацій, а також територіальних представництв на правах регіональних відділень у всіх країнах, в яких культивується банний рух. Національні федерації спортивного паріння можуть звертатися у відповідні органи виконавчої влади своєї країни з клопотанням про офіційне визнання спортивного пареіня видом спорту в даній конкретній країні, мотивуючи своє звернення наявністю єдиних правил проведення змагань зі спортивного паріння всіх рівнів, регулярним проведенням міжнародних чемпіонатів і кубків на яких національна федерація представляє свою країну.

Створення центрів підготовки спортсменів неминуче сприятиме зростанню професійної майстерності всього банного персоналу, підвищенню рівня пошани до професії майстра банно-оздоровчих процедур, недопущенню до роботи банщика непідготовлених теоретично і практично людей, підвищенню загального рівня культури паріння і ефективності віничних процедур в парній.

Все це приведе до підвищення загального рівня обслуговування в банних комплексах і сприятиме відродженню лікувально-профілактичних традицій, закладених в основі російської лазні.

З метою розвитку і популяризації банного руху в країнах Європи, пропаганди здорового способу життя серед населення, підвищення майстерності і виявлення обдарованих спортсменів Міжнародна громадська організація «Міжнародна Федерація спортивного паріння» організовує змагання на Кубок Європи 2012 зі спортивного паріння, які відбудуться з 11 по 13 вересня 2012 року в м. Буча Київської області.

У змаганнях візьмуть участь представники провідних банних клубів України, Росії і інших країн Європи, які продемонструють техніку паріння, майстерність володіння різними прийомами віничного масажу, а також інші оригінальні методики оздоровчої дії на організм людини.
Мета проведення змагань:
- відродження і всесвітня популяризація культури паріння в російській лазні;
- визначити кращого банщика (парильника) – майстра банно-оздоровчих процедур Європи;
- обмінятися досвідом і майстерністю між представниками банних шкіл Європи.

Суддівську колегію змагань представлятимуть передові банні школи і кращі парильники Росії, України, Білорусії, Прибалтики.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти