В УНІАН оголосили про «Старт проекту «Перемагаючи рак грудей» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

В УНІАН оголосили про «Старт проекту «Перемагаючи рак грудей»

(01.10.2012)
В Україні стартував проект «Перемагаючи рак грудей», спрямований на підтримку жінок, які пережили мастектомію.

«Перемагаючи рак грудей» - це спільний проект онкологів та фітнес-тренерів, - прокоментувала Світлана Співакова, координатор проекту. - Він виник із реальних історій жінок з наших фітнес клубів». Щороку 17 тисяч українок дізнаються, що хворі на РМЗ. І менше половини з них долають 5-річний рубіж виживання.

Щогодини в нашій країні одна жінка помирає від раку грудей. Але навіть якщо жінці вдається вижити, її боротьба з хворобою триває. Фантомні болі, астенічні стани, набряки, нерухливість плеча, депресія. Через застій лімфи в руках вони не можуть повноцінно працювати, взяти своїх дітей на руки, часом просто розчесати волосся. Реабілітаційних курсів для жінок після видалення молочної залози практично не існує. Жінок списують на інвалідність.

«Коли фітнес спеціалісти запропонували нам пройти безкоштовний курс відновлювальних тренувань – ми одразу погодилися, таке не часто трапляється», - розповіла на прес-конференції Наталя Шаульська, голова ГО «Амазонки Закарпаття». Наталя перенесла мастектомію в 38 років. Після операції та важкої хімії почалася боротьба з депресією та лімфостазом. Каже, що ефект фітнес тренувань відчула вже першого ж місяця. Сьогодні 60 амазонок з її організації займаються цим фітнесом і результати вражають.

«Презентуючи наш проект з відновлювального фітнесу ми хочемо запросити до співпраці лікарів-онкологів, а також донести до наших жінок, що активні фізичні навантаження на 30% здатні зменшити ризик раку і на 45% підвищують шанси вижити після встановлення діагнозу»,- зазначив на прес-конференції Олександр Кутчер, чемпіон світу з пауер-ліфтингу, старший тренер мережі фітнес-клубів для жінок FitCurves.

В рамках проекту «Перемагаючи рак грудей» в більш ніж 30 містах України в мережі фітнес клубів для жінок FitCurves будуть підготовлені спеціалісти з відновлювального фітнесу, що будуть працювати з жінками, які перенесли операцію з видалення грудей. Тренування для всіх жінок цієї групи будуть безкоштовні.

Протягом місяця жовтня організатори проекту мережа фітнес клубів для жінок FitCurves та лікарня сучасної онкологічної допомоги ЛІСОД будуть запрошувати жінок на тренування, проводити інформаційну кампанію щодо обізнаності з проблемою РМЗ, надихати жінок попіклуватися про своє здоров’я і пройти обстеження.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти