У Празі створена Асоціація Друзів України - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

У Празі створена Асоціація Друзів України

(12.10.2012)
8 жовтня 2012 року представники громадянського суспільства України - Громадянський Конституційний Конгрес (ГКК) та зарубіжне представництво української опозиції - "Українська Європейська Перспектива” підписали Договір про співпрацю та оголосили про створення Асоціації Друзів України. Нова міжнародна організація створена для захисту прав та інтересів громадян України і української діаспори. Координатором Асоціації друзів України було обрано Голову виконкому ГКК Юрія Збітнєва.

У договірі про співпрацю передбачено будівництво міжнародного майданчика для діалогів в різних сферах суспільного і політичного життя: громадянське суспільство - влада, громадянське суспільство - опозиція, громадянське суспільство - українська діаспора, громадянське суспільство - європейське співтовариство, громадянське суспільство - північно-атлантичний альянс, діалог громадськості України, Росії і Білорусі.

Асоціація Друзів України планує створити Раду з питань Стратегії альтернативного розвитку економіки України на чолі з Богданом Данилишиним. Заплановано проведення Міжнародної конференції Друзів України в одній з європейських столиць, а також Форуму корінних народів і національних меншин. Ці заходи будуть покладені в основу для скликання Всеукраїнських засновницьких зборів як інструменту прямої демократії.

Головною метою створення Асоціації Друзів України є залучення міжнародних громадських організацій, лідерів провідних країн світу, представників діаспори для визначення шляхів виходу України з конституційної, екологічної, економічної і соціальної кризи. На основі знань і досвіду вищезгаданих зацікавлених організацій планується розробка загальної програми дій зі сприяння у вході України до числа країн лідерів за якістю і тривалыстю життя громадян, а також досягнення високого рівня людського розвитку за класифікацією ООН.

Різні українські і зарубіжні організації висловили бажання взяти участь в роботі Асоціації Друзів України. Зокрема, в ці ж дні в Чехії проходила Всесвітня рада Підкарпатських русинів, яка й стала однією з перших організацій, що увійшли до Асоціації Друзів України.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти