Благодійна фундація «Відкриті серця України» відкрила новий об’єкт проекту «Осередок здорового дозвілля» у Вінниці - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Благодійна фундація «Відкриті серця України» відкрила новий об’єкт проекту «Осередок здорового дозвілля» у Вінниці

(23.10.2012)
Благодійна фундація «Відкриті серця України» не зупиняється на досягнутому та продовжує відкривати об’єкти проекту «Осередок здорового дозвілля». Відтепер і вінничани мають можливість корисно та цікаво проводити час всією родиною. Черговий об’єкт, який змінив обличчя цілого мікрорайону міста, було відкрито 23 жовтня 2012 року у Вінниці по вул. Келецькій, 39-41.

До складу вінницького осередку входять чотири модулі: дитячий та гімнастичний майданчики, міні-поле для ігрових видів спорту та місце для дозвілля. Великий дитячий майданчик призначений для розваг малечі, гімнастичний комплекс зі встановленими різноманітними турніками допомагатиме розвивати «молодий», але дедалі популярніший вид вуличного спорту – стрітворкаут, сучасне міні-поле зі штучним покриттям стане зручним місцем для ігрових видів спорту (футбол, баскетбол, волейбол тощо), а в зоні для дозвілля можна буде придбати безалкогольні напої, скористатись послугами безкоштовного WiFi, пункту з прокату спортивного інвентарю, а також відвідати публічну міні-бібліотеку.

Будівництво «Осередку здорового дозвілля» принесло користь мешканцям прилеглих будинків. Адже розташування поблизу комплексу сприяло проведенню ремонтних робіт на прибудинкових територіях. Зокрема, було встановлено дев’ять додаткових ліхтарів для того, щоб підсилити зовнішнє освітлення, прокладено більше 70 метрів зливової каналізації, відновлено 1,5 тис. кв. м. зелених зон та відремонтовано асфальтобетонне покриття площею 1693 кв. м.

«Місто дієво підтримало ініціативу Фундації. До будівництва ми підійшли комплексно, – повідомив Вінницький міський голова Володимир Гройсман. – Наступної весни ми плануємо удосконалити цей комплекс, встановивши тут ще й тренажери. Мені б дуже хотілося, аби тут завжди було багато не тільки дітей, але й молоді та дорослих, які будуть активно займатися спортом. Потрібно, щоб таких місць у місті ставало дедалі більше, ми будемо всіляко цьому сприяти».

«Вінницький осередок здорового дозвілля це вже другий об’єкт нашого проекту в Україні, а також другий реалізований Фундацією проект у Вінниці, – зазначив виконавчий директор Фундації Євген Полтенко. – Нагадаю, що цього року Вінницька обласна дитяча лікарня була підключена до «Національної телемедичної мережі» – це проект Фундації за напрямком «Здоров’я». І сьогодні маленькі пацієнти закладу мають можливість отримувати консультації найкращих столичних фахівців в режимі он-лайн. У Вінниці місцеве самоврядування потужно нас підтримало і ми споруджували осередок спільними зусиллями. Сподіваємось, що цей позитивний досвід ми розповсюдимо по всій країні.»

У відкритті осередку також взяли участь і юні спортсмени. Футболісти продемонстрували глядачам майстерне володіння м’ячем, а прихильники руху стрітворкаут виконали показові силові та гімнастичні вправи на нових турніках, чим надзвичайно зацікавили присутніх підлітків і молодь.

Сподіваємося, що створений у Вінниці «Осередок здорового дозвілля», стане не лише окрасою міста, але й місцем, яке спонукатиме вінничан вести здоровий спосіб життя, розвиватися фізично та духовно.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти