У Києві пройшла робоча нарада з підготовки та проведення Загальнонаціонального антикримінального страйку - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

У Києві пройшла робоча нарада з підготовки та проведення Загальнонаціонального антикримінального страйку

(28.01.2013)
У Києві за ініціативи Всеукраїнського страйкового комітету та Громадянського Конституційного конгресу пройшла робоча нарада з підготовки та проведення Загальнонаціонального антикримінального страйку.

У нараді взяли участь представники низки профспілок, правозахисних рухів, активісти податкового майдану, руху на захист сім’ї Павличенко, організації підприємців, військових, жіночих організацій та інші.

Учасники наради одностайно підтримали ініціативу щодо проведення загальноукраїнського антикримінального страйку. Орієнтовна дата проведення - 20 березня 2013 року. Мета страйку – легітимний та конституційний демонтаж корумпованої та кримінальної системи влади, протидія безробіттю, массовим звільненням, створення умов для нової системи державного менеджменту, розвитку суспільства та економіки.

Під час наради було створено координаційний штаб. Координацію профспілкових організацій здійснюють голова НКПУ П. Петриченко та Г. Кабанченко. Створення регіональних страйкових комітетів – К.Ільченко, лідер ГО “Право Волі” – І.Гаркавенко – координацію громадських рухів та протестних груп. Призначено координаторів в Житомирській, Закарпатській , Запорізькій областях. До страйкому приєднались представники ВГО "Патріот України", які сьогодні ведуть боротьбу за звільнення політв’язнів, що належать до їх організації.

До наступного засідання, що відбудеться 20 лютого 2013 року, учасники наради погодять терміни, політичні та соціальні вимоги із своїми організаціями. Представники міжнародного трудового руху запропонували скоординувати діяльність страйкому з європейськими профспілковими рухами.

Завершуючи засідання, голова Громадянського конституційного конгресу Ю.Збітнєв сказав: “Держава вичерпала свої ресурси. В країні відбувається згортання ринкових реформ, а управління відбувається методами адміністративно-кримінального терору. Такий політичний режим не має права на існування і повинен буди демонтований в легітимний та конституційний спосіб”.


+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти