В УНІАН відбулася прес-конференція на тему: «Україна на межі некерованого жіночого опору проти голоду, безробіття та беззаконня в країні!" - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

В УНІАН відбулася прес-конференція на тему: «Україна на межі некерованого жіночого опору проти голоду, безробіття та беззаконня в країні!"

(21.02.2013)
Під стінами Верховної Ради України 25 лютого жінки проведуть марш "Поверніть нам наші права".

Про це під час прес-конференції в УНІАН повідомила одна з організаторів маршу, лідер Всеукраїнського жіночого руху "За вільну Україну" Раїса Шматко.

"Ми розраховуємо на якомога більшу кількість людей. Попередньо, буде 1-2 тисячі чоловік. Приїдуть представниці з багатьох областей", - зазначила Р.Шматко.

За її словами, жінки вимагатимуть у влади повернути безкоштовну медицину та освіту, скасувати пенсійну та медичну реформи, провести обговорення з громадськістю Трудового кодексу, а також ввести заборону на продаж землі. На думку організаторів маршу, у зв'язку з невдалою економічною політикою повинен подати у відставку уряд Миколи Азарова.

Крім того, Р.Шматко додала, що вони будуть вимагати забезпечення можливості повноцінного виховання та догляду за дітьми, а також ввести окрему кримінальну відповідальність за насильство над жінками.

Лідер жіночого руху підкреслила, що частина вимог буде стосуватися забезпечення прав Юлії Тимошенко у місцях позбавлення волі. Так, за її словами, учасники маршу вимагатимуть, щоб спостереження за укладеною здійснювали виключно жінки, а з приміщень для особистої гігієни вилучили відеоспостереження.

Крім того, правозахисник Ігор Гаркавенко додав, що з усіх жіночих колоній України не виходить правозахисна і юридична кореспонденція, майже скрізь порушується право на конфіденіальную зустріч з адвокатом, на жінок чиниться тиск і вони не в силах себе захистити. «Якщо жінки в колоніях не скаржаться, це не говорить про те, що у них все блискуче! ... Ми повинні піклуватися про них тут, якщо вони не можуть подбати про себе там!», - наголосив правозахисник.

Як зазначив присутній на заході голова Громадянського Конституційного конгресу Юрій Збітнєв, його організація також приєднається до проведення маршу "Поверніть нам наші права". Ю.Збитнєв акцентував, що медицина, освіта, соціальні стандарти та сімейні цінності українців у стані розвалу. Прийнятий урядом бюджет, в якому мінімальна зарплата менша за прожитковий мінімум, говорить про те, що не виконуються конституційні норми і, Ю.Збитнєв підкреслив, що «нація, народ, українці - всі, хто проживає на території України - приречені до знищення» .

«Ми приєднуємося до жіночого руху тому, бо сподіваємося, що сьогодні чоловіки, і не тільки чоловіки, а всі ті, хто повинен про себе подумати, повинні зрозуміти, що мова сьогодні вже не йде про політику або піар, мова йде про виживання нації, про виживання країни. Діяльність української влади спрямована, насамперед, проти народу України! І жіночий марш повинен бути початком легитивного конституційного повалення існуючої влади », - підкреслив лідер Громадського Конституційного конгресу.

Організатори повідомили, що акція розпочнеться о 11.00.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти