21 березня – Міжнародний день людини з синдромом Дауна - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

21 березня – Міжнародний день людини з синдромом Дауна

(21.03.2013)
21 березня – Міжнародний день людини з синдромом Дауна.

Вперше цей День став відзначатися щорічно з 2006 року і був заснований на VI міжнародному симпозіумі з синдромом Дауна, проведеному в Пальма де Майорка, за ініціативою правлінь Європейської і Світової асоціацій Даун-синдром.

Двадцять перший день третього місяця був обраний, щоб показати, що синдром Дауна пов’язаний з трьома копіями 21-ої хромосоми (трісомія по 21-й хромосомі).

За статистикою, кожна 700 дитина народжується з синдромом Дауна. Це співвідношення однакове в різних країнах, кліматичних зонах, соціальних прошарках.

Генетичний збій відбувається не залежно від способу життя батьків, їхнього здоров'я, віку, шкідливих звичок, харчування, освіти, кольору шкіри або національності.

В Україні щороку народжується понад 420 дітей з синдромом Дауна. На сьогодні в нашій країні проживає понад 10 000 людей з таким синдромом, і 8000 з них - діти.

+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти