Українському ядерному товариству - 20 років - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Українському ядерному товариству - 20 років

(22.04.2013)
19 квітня ц.р. в Києві відбулися звітно-виборні збори Українського ядерного товариства. Воно проходило в знаменний для Товариства рік: двадцять років тому, в квітні 1993 року, в суверенній Україні була створена нова громадська організація - Українське ядерне загально ¬ ство (УкрЯТ).

Спочатку до числа завдань УкрЯТ входило надання наукової та інформаційно-видавничої підтримки ядерно-енергетичної галузі нашої держави. Створення УкрЯТ було не просто в руслі світової практики (до того вре ¬ мени аналогічні загально ¬ дарські організації функціонували в багатьох раз ¬ кручених країнах світу), не про ¬ сто відповідало потребам працюючих у галузі спе ¬ ціалістів і вчених, але й відповідало очікуванням на ¬ селища країни, яка пережила Чорнобильську аварію.

Присутні у Великому конференц-залі НАН України делегати, до числа яких входили багато відомих вчені та фахівці в області атомної енергетики, представники майже всіх організацій і підприємств України «ядерного профілю», ветерани атомної енергетики та Українського ядерного товариства, заслухали та обговорили звіти президента УкрЯТ Броннікова В.К. та виконавчого секретаря Барбашева С.В. про роботу Товариства в 2012 році, намітили плани на майбутнє, обрали новий склад Правління УкрЯТ та керівників Товариства. Президентом УкрЯТ на період 2013 - 2015 рр.. знову був обраний відомий ядерник В.К. Бронніков, а виконавчим секретарем залишився доктор технічних наук С.В. Барбашев, який займає цю посаду з перших днів існування УкрЯТ.
У другій половині дня відбулися заходи, присвячені 20-річчю Товариства.

Минулі роки стали періодом становлення і активної роботи Товариства. До числа пріоритетних напрямків діяльності УкрЯТ були включені заходи щодо розв'язання деяких наукових, соціальних, культурних, просвітницьких проблем, питань підготовки кадрів для галузі, формуванню позитивного іміджу ядерної енергетики, передачу ядерних знань молодому поколінню.

Міжнародні конференції, семінари і виставки, що організовуються Товариством з актуальних тем, пов'язаних з безпекою АЕС, збирали і збирають численних учасників з усього світу. Їх рішення знаходять широке відображення в практиці, а також у спеціальних і популярних виданнях багатьох країн. «Стратегічним» називають напрямок роботи УкрЯТ з молоддю та школярами міст України.

Фестивалі культури і творчості, наукові конкурси вже здобули всеукраїнський і навіть міжнародний статус. Важливими з погляду інтересів галузі є інформаційно-видавнича діяльність, спрямована як на зміцнення зв'язків з громадськістю, так і на задоволення наукових запитів фахівців, а також робота по зміцненню міжнародних контактів у сфері атомної науки, техніки промисловості та енергетики.
За 20 років Товариством проведено:
• конференцій, в т.ч. міжнародних - 36,
• семінарів та нарад - 43,
• виставок - 9,
• конкурсів - 23,
• фестивалів - 12,
• видано книг і брошур - 22,
• побачили світ 84 номери «Вісника УкрЯТ».

У 2005 році УкрЯТ стало переможцем Всеукраїнського конкурсу «Лідер паливно-енергетичного комплексу» в номінації «Громадська, неурядова чи некомерційна організація».
Присутні переглянули фільм про Український ядерному товаристві «Енергетика оптимізму», який розповідає про діяльність Товариства і його людей.

Після цього багато членів УкрЯТ за свою активну громадську роботу були відзначені нагородами, грамотами, подяками ДП НАЕК «Енергоатом», Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Українського ядерного товариства.

Було сказано багато теплих слів на адресу Товариства.

У своєму слові-президент Товариства подякував за високу оцінку діяльності УкрЯТ та його членів. Зокрема, він сказав, що ядерна енергетика України сьогодні переживає складний період. У цих умовах члени Українського ядерного товариства пропонують більш тісну співпрацю з органами державної влади і галузевими організаціями та предприятиями. Наявний в УкрЯТ потенціал може вирішити багато галузеві завдання, тим самим сприяючи розвитку ядерно-енергетичного комплексу країни, як основи поліпшення якості життя нашого народу.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти