Біля Адміністрації Президента України пройшла акція жінок-підприємців-майстринь, присвячена Міжнародному дню сім’ї - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Біля Адміністрації Президента України пройшла акція жінок-підприємців-майстринь, присвячена Міжнародному дню сім’ї

(14.05.2013)
14 травня 2013 року біля будинку Адміністрації Президента України відбулась акція жінок-підприємців-майстринь присвячена Міжнародному дню сім’ї , що встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році і відзначається щорічно, 15 травня.

Підприємці м. Біла Церква (Київська обл.) провели акцію під гаслом: “Робочі місця - добробут кожної сім’ї — міцна і розвинена держава!”. Жінки -підприємці виступили з ініціативою зі зниження єдиного соціального внеску до 15% та оголосили про намір провести ярмарок майстрів на підтримку цієї ініціативи.

В акції біля Адміністрації Президента України прийняли участь представники БО “Орден Милосердя” м.Біла Церква, ГО “спілка дрібних підприємців” м. Біла Церква , Ліга підприємців Білоцерківщини, Громадське об'єднання захисту прав споживачів м.Біла Церква, організаційний комітету “юр'ївського ярмарку” м.Біла Церква, громадський реабілітаційний центр “Шанс” Біла церква.

«Поки блокуватимуть трибуни, поки влада не чутиме один одного, категорія підприємців може перетворитися на екс-підприємців, - зазначила Л.Яценко. - Якщо ми не можемо знижувати єдиний внесок, то давайте хоча б знайдемо нові можливості для розвитку й зростання»- заявила під час акції голова союзу дрібних підприємців Білої Церкви Людмила Яценко. Вона повідомила, що такою можливістю може стати ідея проведення в Білій Церкві ярмарку майстрів «Юр‘ївський ярмарок» – аналогічного Сорочинському ярмарку. Підготовлюваний захід, може стати не лише майданчиком для зустрічі українських підприємців і споживачів їхньої продукції, але й об'єктом туристичної інфраструктури краю, привабливої як для пересічних громадян, так і для потенційних інвесторів.

На думку директора проекту «Юр‘ївський ярмарок» Світлани Шаль, йдеться про створення хорошого туристичного проекту етнонаціонального напрямку. «Ми хочемо максимально власними засобами реалізувати унікальний проект, який є соціальним. Сорочинський ярмарок – це комерційний проект, на який виділяються кошти. Ми коштів не просимо, ми своїми силами спробуємо відновити добрі традиції нашого», - зазначила С.Шаль і додала, що водночас підприємці розраховують на увагу до їхніх проблем. Зокрема, до проблеми зниження єдиного соціального внеску, який на сьогоднішній день є одним із найбільш високих і є суттєвим бар'єром на шляху легалізації роботи бізнесу і виплати заробітної плати.

На початку року перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов заявляв, що уряд планує внести до Верховної Ради законопроекти про зниження ставки єдиного соціального внеску до 15% і розширення шкали прогресивного податку на доходи фізичних осіб зі зниженням мінімальної ставки до 10%. Згідно з чинним законодавством, відрахування до різних фондів, включаючи Пенсійний, становлять 42% від фонду оплати праці. У березні міністр доходів і зборів України Олександр Клименко заявив, що уряд не відмовляється від ідеї знизити ставку єдиного соціального внеску до 15%, але за умови наявності компенсаційних механізмів, щоб не створювати дефіциту бюджету Пенсійного фонду. У березні Пенсійний фонд України втратив функцію збору єдиного соціального внеску, яку віддано в сферу відповідальності Міністерства доходів і зборів України.

Учасники акції оголосили відкрите Звернення до Президента України Віктора Януковича з проханням підтримати проект об'єднання всіх майстрів-підприємців України задля розвитку національних традицій і власного виробництва, з метою альтернативного залучення коштів до
бюджету України.

В ході акції підприємці спілкувались з представником Управління з питань звернень громадян Адміністрації Президента України , який призначив жінкам-майстриням робочу зустріч для детального обговорення ініціативи та можливости втілення її в життя.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти