X Міжнародне ножове шоу "Сталева грань" - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

X Міжнародне ножове шоу "Сталева грань"

(17.05.2013)
Ювілейне Х ножове шоу «Сталева грань» у Києві.

X Міжнародне ножове шоу «Сталева грань» відбулось 17-19 травня 2013 року в виставковій залі Торгово-промислової палати України.
Свято краси і величі клинкових виробів вже не перший рік є основною подією в Україні для захоплених людей, що цінують холодну красу.

Головною метою «Сталевої грані», в першу чергу, є розвиток ножової культури та ознайомлення з світовими шедеврами самих різних майстрів, як сучасності, так і минулого. Ножове шоу в Києві надає всебічну інформацію про майстрів ножової справи України та зарубіжжя, будучи місцем зустрічі і спілкування колекціонерів, майстрів і знавців клинкових виробів з новачками, що цікавляться ножами, їх історією та виробництвом. Саме тому «Сталева грань» є законодавцем мод в українських тенденціях ножової справи і на ножовому шоу щорічно можна побачити новинки клинкових виробів.

Успіх «Сталевий грані» у відвідувачів, кількість яких з кожним роком збільшується, пояснюється різноманітної розважальної шоу-програмою, в рамках якої можна побачити широкий спектр використання клинкових виробів: від бойових мистецтв до кулінарії і перукарства.
У програмі кожного ножевого шоу "Сталева грань" проходять майстер-класи, що розповідають про «культуру ножа і культурі поводження з ним, у тому числі« ніж і закон », крім того, будуть проведені яскраві показові виступи, конкурси та лекції.

Традиційно в рамках заходу для відвідувачів працювало «Місто майстрів», де можна було не тільки побачити роботу професіоналів ножового, ковальського, гончарного справ та інших народних ремесел, а й спробувати щось зробити самому.
Відвідувачі «Сталевий грані» побачили лицарські поєдинки та турніри зі стрільби з традиційного та історичного лука.
Крім того, глядачі прийняли участь у різних конкурсах і отримати тематичні призи від організаторів.

Ювілейна «Сталева грань» була присвячена народним традиціям і обрядам. У день офіційного відкриття, 17 травня, глядачі та учасники ножового шоу стали свідками Обряду "Сталевого весілля". За давніми українськими традиціями молодят поєднували шлюбом коваль і гончар. З давніх часів і донині вважається, що талісманами щастя і удачі сім'ї є обручки, підкова і домашнє вогнище. Крім цього, глядачі ножового шоу побачили кування спеціальних ножиць для наречених. Відомі в Україні та за кордоном майстри своєї справи - потомствений майстер ковальської справи Петро Федоряка та майстер з українського гончарства Павло Сахно - відтворили давню церемонію вінчання. Головними парами обряду стали подружжя, які в 2013 році відзначають «Сталеву весілля» - 11 років спільного життя.

Вперше в ножовому шоу «Сталева грань» взяв участь офіційний постачальник Подарункового Фонду Президента Російської Федерації компанія "Північна Корона", яка представила улюблений ніж В. Путіна. Саме ніж «Куниця», яких виготовленийу невеликій кількості екземплярах, став головним призом ножового шоу і був вручений володареві призу «Легендарна особистість« Сталевий грані » Миколі Матулевському.

У рамках ножового шоу «Сталева грань» можна було ознайомитися з роботами майстрів з України, країн СНД та світу, дізнатися про тенденції світового ринку.

Вперше на «Сталеву грань» приїхали топ-менеджери відомої американської компанії Spyderco (Спайдерко), що виробляє ножі та засоби догляду за ними з 1978 року. Ліза Ундервуд (Lisa Underwood), Джек Ботбіл (Jack Botbyl) і Келлі Вільямс (Kelly Williams) провели зустрічі з майстрами ножової справи в Україні.

В якості експеримента відвідувачам «Сталевий грані» була надана можливість самим спробувати попрацювати з каменями. На спеціальному стенді "Точильні камені в Києві" відвідувачі випробувати в роботі: точильні водні камені (10 каменів різної грітності), синій природний камінь, синтетичні камені, природні китайські камені та ін.

Детальна інформація про Міжнародне ножове шоу «Сталева грань»: http://steeledge.com.ua/
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти