ВГО «Загальновоїнська спілка України» провела громадянську церемонію пам'яті і скорботи - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

ВГО «Загальновоїнська спілка України» провела громадянську церемонію пам'яті і скорботи

(22.06.2013)
ВГО «Загальновоїнська спілка України» провела громадянську церемонію пам'яті і скорботи.


Всеукраїнська громадська організація «Загальновоїнська спілка України» спільно з представниками інститутів громадського суспільства щорічно 22 червня – в день віроломного нападу фашистських загарбників на нашу єдину Батьківщину в 1941 році, провела громадянську церемонію пам'яті і скорботи.

Громадянська церемонія пам'яті і скорботи пройшла під Червоним Прапором - прапором сумісної Перемоги братських народів Радянського Союзу у Великій Вітчизняній війні. Члени «Загальновоїнської спілки України» 22 червня рівно о 12:00 поклали квіти на знак пам'яті і подяки до могил воїнів-визволителів на територіях меморіальних комплексів, міських і сільських кладовищах.

У відкритому зверненні ВГО «Загальновоїнська спілка України» до громадськості йдеться:

«22 червня - День пам'яті, День скорботи! День початку нашої Великої Перемоги!

У кожній сім'ї сьогодні жива пам'ять про тих, які не повернулися з полів Великої Вітчизняної війни героях-визволителях людства від фашизму – наших прадідах, дідах, батьках і братах, які з честю виконали свій борг із захисту єдиної Вітчизни. Ми закликаємо співвітчизників завжди пам'ятати трагічні уроки війни, ніколи не забувати, наскільки значними були непоправні втрати України, ціною яких неймовірних зусиль, страждань і жертв був розгромлений фашизм, здобута Перемога, завойовано право для майбутніх поколінь жити в мирній, вільній країні.

Ми завжди пам'ятатимемо славних захисників нашої єдиної Вітчизни, які в смертельній сутичці з фашизмом відстояли рідну землю. Ми низько схиляємо голови перед полеглими в тій страшній війні, шануємо пам'ять про безневинні жертви фашизму. У роки війни загинув кожен п'ятий житель України. Жертвами війни стали понад 10 мільйонів осіб – солдатів і офіцерів, мирних жителів - убитих, замучених, які померли від голоду. Фашистські окупанти при безпосередній участі зрадників і колабораціоністів створили на території України понад 230 концентраційних таборів і гетто. За час окупації України в 1941-1944 рр. нацисти знищили понад 5 млн. осіб (3,8 млн. мирних жителів і близько 1,5 млн. військовополонених). Жахливою трагедією для мільйонів жителів України стала їх примусова депортація. Від 2,4 до 2,8 млн. чоловік було вивезено на роботи до Німеччини, що складало майже 80% всіх депортованих нацистами громадян.

«Загальновоїнська спілка України» вважає, що уроки війни не повинні бути забуті ради пам'яті про жертви війни, ради майбутніх поколінь. «Загальновоїнська спілка України» засуджує агресивно-провокаційні дії тих політичних сил в Україні, які ради своїх політичних амбіцій розпалюють міжнаціональну і міжрегіональну ворожнечу - фактично сповідають фашистську ідеологію расової, мовної, релігійної нетерпимості. «Загальновоїнська спілка України» відкрито засуджує ініціативу представників радикальної, неонацистської, фашистської в українському парламенті політичної сили про вилучення терміну «Велика Вітчизняна війна» з нормативно-правових актів України і учбової літератури. Ми захистимо історичну правду і завжди готові дати адекватну відповідь сучасним спадкоємцям людиноненависницької ідеології.

Ми упевнені, що саме наша громадська позиція – позиція справжніх патріотів України – спадкоємців Великої Перемоги, сьогодні, як ніколи, повинна бути направлена на збереження історичної правди і справедливості, на недопущення будь-яких спроб з реабілітації зрадників і колабораціоністів, героїзації нацизму і фашизації сучасної України», - акцентував О. Калашніков.

«Загальновоїнська спілка України» підтримує проведення громадянської акції «Свічка пам'яті», виступаючи з додатковою ініціативою щорічно в день початку ВВВ рівно о 4 годині ранку запалювати свічку пам'яті з сім'єю. Свічка пам'яті стане символом єдності всіх тих, хто небайдужий до долі своєї Вітчизни, і зберігає в серці пошану до нашої героїчної історії, безсмертного подвигу старшого покоління.

Додаткова інформація http://osu.org.ua/
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти