Прес-конференція та громадська акція проти неякісних продуктів харчування на тему: "Громадський моніторинг "Що їдять українці?" - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція та громадська акція проти неякісних продуктів харчування на тему: "Громадський моніторинг "Що їдять українці?"

(10.10.2013)
10 жовтня в УНІАН представники правозахисного об'єднання Богдана Хмельницького провели прес - конференцію і громадську акцію проти неякісних продуктів харчування на тему: «Громадський моніторинг «Що їдять українці?»

Проведені заходи присвячені дуже актуальним питанням для кожного українця , але особливо для тих родин , які мають невисокий прибуток і велику частину свого небагатого бюджету витрачають на продукти харчування.

«Самим недорогим і популярним м'ясом серед українських споживачів на сьогоднішній день є курятина. Згідно офіційної статистики , за минулий рік українці спожили 2,6 млн тонн м'яса з них м'яса птиці - понад 1 млн. тонн. На жаль , останнім часом почастішали випадки скарг та обурень споживачів на неякісну продукцію саме курячого м'яса, в результаті і дорослі, і діти страждають розладами шлунково - кишкового тракту , отруєннями , шлунковими інфекціями. Коли українець самостійно намагається розібратися в ситуації і знайти винного у своїй біді , він стикається з повною плутаниною : реалізатори продукції звинувачують виробників , виробники - реалізаторів , вони обидва відсилають до чиновників , які відповідають за контроль у цій сфері , а чиновники - назад. Утворюється замкнуте коло . До активістів нашої правозахисної організації , які працюють по всій Україні , неодноразово зверталися за допомогою з подібними проблемами» - заявив Б. Хмельницький , голова Всеукраїнської громадської правозахисної організації Богдана Хмельницького.

Вивчивши громадську думку українських споживачів , правозахисники об'єднання Богдана Хмельницького виступили з ініціативою проведення Всеукраїнського Громадського моніторингу " Що їдять українці? " з метою вплинути на критичну ситуацію , захистити здоров'я і життя українців. Моніторинг надасть офіційну можливість громадськості взяти безпосередню участь у контролі процесу виробництва , зробить виробництво продуктів харчування прозорим і відкритим.

Почати Всеукраїнський моніторинг правозахисники мають намір з Вінницького птахокомплексу (м. Ладижин ) , що належить найбільшому українському виробникові курятини « Миронівському хлібопродукту » (МХП) , де склалася найбільш неоднозначна і напружена ситуація.

Як перший крок у рамках моніторингу , активісти об'єднання Богдана Хмельницького , небайдужі громадяни , мешканці і Вінницької області відразу після прес -конференції вирушили до центрального київського офісу ПАТ «Миронівський хлібопродукт » з метою вирішити ситуацію у Вінницькій області та добитися права громадського доступу і контролю над процесом виробництва курятини на птахофабриці в м.Ладижин.

«Виробники отримують від держави дотації, заявляють про високу якість продукції, захист екології, створення робочих місць, соціальний захист працівників і надання їм житла. Насправді на місцях все виглядає зовсім інакше»- акцентував правозахисник.
.
Богдан Хмельницький , голова правозахисного об'єднання Богдана Хмельницького закликав усі громадські організації , представників ЗМІ , активних і небайдужих споживачів приєднатися до ініціативи Громадської моніторингу, щоб боротися за свої права і активно діяти разом!
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти