Акція "Інтернат, давай, до побачення" у Києві - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Акція "Інтернат, давай, до побачення" у Києві

(20.11.2013)
В Києві стартувала громадянська кампанія «Відчиняємо двері дітям». Основними завданнями кампанії є підвищення поінформованості суспільства про шкоду і неприйнятність зростання дітей в інтернатах та про альтернативи перебування сироти в інтернатному закладі.


За словами Уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка у більшості своїй інтернати не є запитуваними і не є потрібними для дітей 21-го століття. Уповноважений підкреслив, що в інтернатних закладах із понад 80 тисяч дітей, які там перебувають, лише 13 тисяч дітей-сиріт. «Інтернати – порожні, тому держава фінансує сьогодні потреби не дитини в інтернатному закладі. Держава фінансує порожні стіни і утримує робочі місця. Сьогодні держава виділяє на утримання інтернат них закладів 5 мільярдів 700 млн грн. З них на потреби дитини іде 787 млн грн. – це одяг, взуття, харчування, ліки. А майже 5 мільярдів – це заробітна плата, оплата комунальних послуг і вього того, що до дитини не має жодного стосунку», - наголосив Павленко.


Кампанія з деінституціалізації «Відкриваємо двері дітям» впроваджується на рівні ЄС та у 12 країнах Європи, включаючи Україну. Кампанія закликає ЄС і уряди європейських країн здійснити перехід від інституційної системи догляду дітей до системи, яка заснована на вихованні дитини в сім’ї.
Кампанія офіційно стартувала 6 червня 2013 року під лідерством двох організацій - Eurochild (мережа неурядових організацій європейських країн) та Hope and Homes for Children (Міжнародна благодійна організація ‘Надія і житло для дітей’).


Національним координатором кампанії в Україні є Представництво благодійної організації ‘Надія і житло для дітей’ в Україні. На сьогодні до кампанії приєналося 14 провідних громадських організацій, які працюють в інтересах дітей в Україні. Головним національним партнером кампанії є Благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України». Мета та завдання кампанії підтримують представництвами провідних міжнародних організацій. Свою підтримку кампанії висловили Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Представництво Європи, інші міжнародні організації. 
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти