Прес-конференції на тему: "Розчарування опозиційними лідерами Майдану: громадськість формує нову політичну еліту" в УНІАН - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференції на тему: "Розчарування опозиційними лідерами Майдану: громадськість формує нову політичну еліту" в УНІАН

(06.12.2013)
Незабаром відбудеться круглий стіл “Примирення заради майбутнього” за участі представників опозиції, влади та громадянського суспільства. Про це повідомили учасники прес-конференції. Гарантами виконання рішень будуть виступати три Президенти України та представники міжнародних інституцій. Запропоновано перелік учасників та орієнтовний порядок денний.

Як повідомив лідер Дипломатичної місії «За Європейську Україну» В.Волков круглий стіл готується в розвиток листа Л.Кравчука, В.Ющенко та Л. Кучми, в якому запропоновано шлях виходу з політичної кризи. « Ми ознайомили всіх учасників засідання ОБСЄ із зверненням Президентів, та можливими варіантами виходу з політичної кризи. Європа зацікавлена в стабільній Україні, а не в югославському варіанті розвитку подій» сказав В.Волков.

На думку К.Ільченко, Голови всеукраїнського страйкому, люди на майдані чекають конкретних рішень і готові йти до кінця , але опозиція до сих пір не запропонувала конкретної програми дій.

«Ми не допустимо кулуарних домовленостей між владою і опозицією. Люди вийшли не для того, щоб ми змінили одних чиновників на інших. Необхідні системні зміни. Саме тому майбутній круглий стіл має відбуватись відкрито , за участі представників громадськості. Ми започаткували на Майдані «Громадянський комітет 1 грудня», із складу бувших військових та громадських організацій щоб не допустити часткових рішень політиків.»

Голова Громадянського Конституційного Конгресу висловився за необхідність продовження тиску на владу та активній протидії репресіям. « Існує два сценарії – конструктивний і радикальний. Влада повинна зрозуміти, що народ не відступить від своїх намірів. Ми повинні зберегти цілісність країни та громадянський спокій. Круглий стіл – це останній шанс . Створення перехідного уряду, тимчасової адміністрації в м. Києві, звільнення всіх затриманих , припинення репресій дасть можливість уникнути подальшої ескалації конфлікту. Ми об’єднуємось не заради боротьби, а за ради перемог» -, сказав Ю.Збітнєв у заключному слові .

У дискусії взяв участь І.Салій, Голова Київської муніципальної асамблеї, представники регіонів та різних громадських організацій.

Вже сьогодні потенційні учасники круглого столу отримали запрошення, серед яких п’ять представників опозиції, п’ять представників влади та п’ять представників громадянського суспільства.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти