Київська Муніципальна Асамблея оголосила про скликання Зборів громадян Києва - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Київська Муніципальна Асамблея оголосила про скликання Зборів громадян Києва

(21.01.2014)
Київська Муніципальна Асамблея оголосила про скликання Зборів громадян Києва

Київська муніципальна асамблея обговорила питання життєдіяльності столиці в умовах гарячого громадянського конфлікту. Відомі громадські діячі, політики, економісти обговорили питання київського та загальнореспубліканського бюджету. Як заявила у своїй доповіді Л.Супрун: Бюджет Києва в абсолютних цифрах втратив понад 16 млрд грн, що є наочним прикладом якості управління».

Свої доповіді представили І. Плачков, В.Мельничук, В.Асадчев, Ю.Кармазін в яких показані як недоліки управління містом, небезпеки некомпетентної діяльності та бездіяльності влади, небезпеки техногенних катастроф, ігнорування прав і свобод громадян, тотальне порушення чинною владою Конституції і Законів Україна. На думку лідера Громадянського Конституційного конгресу Ю.Збітнева учасники засідання повинні звернутися до киян з пропозицією висловити свій протест антиконституційним законам і протиправним діям влади. «Ми за право на повстання, але ми проти насильства. Відновити конституційний лад в Києві можливо тільки через проведення повноважного зборів громадян Києва у відповідності з 5 , 17 . 19 , 26 , 69 , 140 ст Конституції України. Створити повноважні виконавчі та представницькі органи влади. Створена в такий спосіб Тимчасова адміністрація дозволить воостановіть керованість і порядок у столиці» «Голова Київської муніципальної Асамблеї І. Салій зазначив: «Київська влада фактично делегітимізована. Київрада після розгону останнього засідання в Солом'янській адміністрації вже не збереться, а керівники київської адміністрації знаходяться фактично в підпіллі і бояться публічного діалогу з громадянським суспільством.»

Учасники засідання підтримали пропозицію про скликання в найближчі тижні повноважного Зборів жителів Києва на підставі Статуту міста, законів і Конституції України і уповноважили керівників Асамблеї залучити до проведення зборів ініціативні групи Майдану, громадські організації, профспілки, пересічних мешканців столиці.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти