Перші збори Київської територіальної громади - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Перші збори Київської територіальної громади

(07.02.2014)
7 лютого 2014 року відбулись перші в історії столиці Загальні збори Київської територіальної громади. В присутності більше ніж 300 повноважних представників від районів міста та за місцем проживання розглянули питання відновлення конституційного ладу в столиці на підставі Конституції України та Законів України в частині, що стосується повноважень територіальних громад.

У своїй програмній доповіді «КИЄВУ – ЄВРОПЕЙСЬКІ СТАНДАРТИ ВЛАДИ І ДОБРОБУТУ» голова ініціативної групи І.Салій сказав: «Центральна влада перебрала на себе розпорядження кадрами, бюджетом та матеріальними активами територіальної громади і привела Київ до фінансового краху, поставила на поріг колапсу міське господарство».

Учасники засідання одноголосно підтримали всі запропоновані рішення, в тому числі й питання про територіальні громади як суб’єктів права власності, проведення аудиту боргових зобов’язань київської влади, про формування керівних органів та порядок участі киян в управлінні. Висловили наміри про об’єднавчі збори громад країни, повернення у власність Київенерго, Київгаз та іншого комунального майна.

Як відзначив у своєму виступі Голова громадянського конституційного конгресу Ю.Збітнєв, «відновлення прав громад відбувається тоді, коли фактично вся вертикаль влади в країні втратила свою легітимність і існує поза межами конституційного поля. Саме в такий час територіальні громади повинні взяти всю повноту влади та стати суб'єктом права власності, набути прав юридичної особи та здійснювати реальне народовладдя».

Учасники прийняли рішення про постійно діючий характер зборів та вирішили провести наступне засідання в розширеному складі в першій декаді березня 2014 року.

Прес-служба КМА
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти