ГО “СОТИ” поздоровила вихованців Святошинського дитячого будинку з Великоднем - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

ГО “СОТИ” поздоровила вихованців Святошинського дитячого будинку з Великоднем

(22.04.2014)
З добрими справами до дитячого будинку

У переддень Пасхи кожен чекає на добро, радість, на щасливі години, проведені з близькими та рідними. Громадська організація «Соти» на чолі з Лещинським Віктором Петровичем вирішила подарувати часточку душевного тепла мешканцям дитячого будинку – інтернату. Спеціалізується заклад на особливих дітях віком від 4 до 25 років з глибокою розумовою відсталістю, які можуть самостійно пересуватися і обходити себе, проте потребують стороннього догляду, побутового і медичного обслуговування.

19 квітня у Патріаршій резиденції, що знаходиться на Пушкінській, 36, пройшло освячення ста шістдесяти чотирьох пасхальних бабок, на які вже чекали у святошинському дитячому будинку. До благодійної акції був залучений сам Київський Патріарх Філарет, якому у знак подяки громадська організація «Соти» вручила ікону Миколи Чудотворця. Після освячення присутні мали можливість послухати напутні слова для українців у честь Воскресіння Христового. «Єднатись», - стало ключовим закликом Філарета.

Це не перша благодійна кампанія організації «Соти». Про її роботу детальніше розповів вищезгаданий голова правління Віктор Лещинський: «Ми займаємось і благодійністю , і організацією молоді, ведемо невелику кількість соціальних проектів у місті Києві. Сподіваємось, що наш приклад буде зрозумілий для інших людей і стане закликом долучатися до такого роду акцій.»

У Великдень на Котельникова, 51, де мешкають особливі дітки, відбулось вручення освячених пасок. Об одинадцятій годині почався святковий концерт. Присутні мали змогу намалювати картину власноруч. Для дітей виступив творчий колектив Національного ансамблю, що продемонстрував чудову гру на бандурах. Спеціально запрошена гостя Руслана Писанка привітала мешканців дитячого будинку з Великоднем. Після концерту виступив голова правління громадської організації. Загалом була святкова атмосфера. Добре, що у таке велике християнське свято особливим дітям приділили увагу. Усі мали гарний піднесений настрій. Кожен отримав свій великодній подарунок.

Заступник голови громадської організації «Соти» Ірина Прістинська розповіла, що у планах повторити подібну акцію на день дитини з мешканцями іншого будинку - інтернату. Також вкінці місяця «Соти» планують огранізувати футбольний турнір серед школярів з призами та заохоченнями.

Представник організації Юлія Дружиніна - Ілліна розказала про своє бачення на благодійну акцію: «Це свято для дітей, серед яких - більшість сиріт. Дуже важко організувати поїздку до церкви, щоб безпосередньо там така велика кількість діток була присутня на освяченні. Ми намагаємось залучити більше людей до добрих справ. Хочеться побачити іскру радості у дитячих очах. Ні одна дитина не лишиться без уваги.»
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти