Верховна Рада ухвалила закон, що дає підстави для розпуску фракції КПУ - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Верховна Рада ухвалила закон, що дає підстави для розпуску фракції КПУ

(22.07.2014)
Верховна Рада ухвалила закон, що дає підстави для розпуску фракції КПУ.

Парламент ухвалив Закон України “Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо кількісного складу та припинення діяльності депутатських фракцій (депутатських груп)” (реєстраційний №4307А).

Парламент з п'ятого разу підтримав це рішення. «За» проголосували 232 із 250 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Даним законом передбачається, що голова Верховної Ради України зможе оголошувати про розпуск фракції, якщо кількісний склад депутатської фракції став меншим за мінімальну кількість народних депутатів, які були у найменшій фракції, що була сформована протягом першої сесії парламенту.

Як повідомлялося, на першій сесії парламенту поточного скликання найменше депутатів було у фракції КПУ, а на даний час з неї вийшли декілька депутатів. Тому, відповідно, кількість депутатів у складі фракції КПУ зменшилась, порівняно з їх кількістю на першій сесії.

Турчинов запевнив, що сьогодні направить закон на підпис президентові, і після цього оголосить про розпуск фракції КПУ.

Фракція “Свободи” зустріла це рішення оплесками та виконала в сесійній залі Державний Гімн України.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти