Американця Марка Паславського, бійця батальйону "Донбас", урочисто поховали на Аскольдовій могилі в Києві - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Американця Марка Паславського, бійця батальйону "Донбас", урочисто поховали на Аскольдовій могилі в Києві

(26.08.2014)
26 серпня 2014 на Аскольдовій могилі в Києві з почестями поховали американця українського походження Марка Паславського, добровольця батальйону "Донбас", який загинув 19 серпня в зоні проведення АТО під час боїв за місто Іловайськ (Донецька обл.). Паславський, який в підрозділі носив позивний "Франко", прийняв громадянство України, щоб вступити до лав батальйону "Донбас".

Марк Паславський народився в 1959 році в Нью-Йорку в родині українських емігрантів. У 1981 році закінчив військову академію Вест-Пойнт і проходив службу в 75-му полку рейнджерів. У 1991 році в званні майора звільнився зі служби і переїхав в Україну. Був менеджером з продажу металопродукції і сільгосптехніки за кордон.

Паславський загинув 19 серпня у віці 55 років під час визволення від терористів міста Іловайськ Донецької області, отримавши три поранення в спину. У нього залишилися мати, дві сестри і брат. Всі вони проживають в США.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти