Персони. Генерал-майора ЗСУ Віктор Назаров - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Персони. Генерал-майора ЗСУ Віктор Назаров

(27.03.2017)
Суд визнав винним генерал-майора Віктора Назарова у катастрофі літака Іл-76 в Луганську і засудив його до 7 років позбавлення волі. Відповідний вирок Павлоградський суд Дніпропетровської області виніс 27 березня 2017 р.

"Враховуючи, що внаслідок недбалого ставлення до військової служби загинуло 40 військовослужбовців і 9 членів екіпажу літака, суд вважає за необхідне призначити Назарову покарання за ч 3 ст. 425 ККУ у вигляді позбавлення волі в межах санкції даної статті. Назарова Віктора Миколайовича визнати винним і призначити йому строк покарання у вигляді 7 років позбавлення волі", - йдеться у вироку, оголошеному суддею Наталією Самоткан.

На Міноборони суд поклав обов’язок відшкодувати моральну шкоду постраждалим у справі - родичам загиблих у літаку.

Як повідомляв УНІАН, 14 червня 2014 року вночі при заході на посадку в аеропорту Луганська пострілом з російського зенітно-ракетного комплексу бойовики збили військово-транспортний літак ЗСУ Іл-76. На борту літака, окрім дев'яти членів екіпажу, перебували 40 військовослужбовців. Всі загинули.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею «теракт».

Також Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження щодо посадових осіб Збройних сил України та оперативного штабу АТО, з вини яких загинули військовослужбовці, знищено літак Іл-76, озброєння і військове майно.

Головним підозрюваним став генерал Назаров, який на момент трагедії був начальником Штабу антитерористичної операції. Водночас він своєї вини щодо збитого літака не визнав.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти