Прес-конференція в УНІАН на тему: «Страхування та медицина: разом проти раку» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція в УНІАН на тему: «Страхування та медицина: разом проти раку»

(22.04.2015)
Страхування і медицина: разом проти раку

16 квітня 2015, напередодні Європейського дня захисту прав пацієнтів, страхова компанія «МетЛайф Україна» провела прес-конференцію, присвячену проблемі доступу українців до повноцінної онкологічної допомоги і можливостям її вирішення із застосуванням страхових механізмів.

За статистикою, яку наводять експерти Національного інституту раку, щорічно більше 160 тис. українців вперше стикаються з онкологічним діагнозом. При цьому в 2012-2013 рр. близько 31% таких пацієнтів не отримали спеціальну протипухлинну терапію. Одна з основних причин - висока собівартість лікування.

Крім експертів «МетЛайф Україна», проблему обговорювали медики і представники благодійних фондів: Микола Анікусько, завідувач хірургічним відділенням Київського міського клінічного онкологічного центру, Галина Майструк, відомий лікар-онкогінеколог, голова правління фонду «Здоров'я жінки і планування родини», Владислав Касаткін, голова правління фонду «Сподіваюся і вірю». Про нові, прогресивні методи лікування онкологічних захворювань розповів Олег Спіженко, співзасновник Центру діагностики та лікування онкологічної патології «Кібер Клініка академіка Ю.П. Спіженка». Спікери говорили про те, як страхування допомагає реалізувати право на медичну допомогу, забезпечити доступ до якісного лікування, і, в кінцевому підсумку, змінити ситуацію на більш оптимістичну.

Компанія «МетЛайф Україна» представила нові програми страхування, призначені для захисту найбільш вразливих соціальних груп - жінок та дітей - у разі встановлення онкологічного діагнозу. «Наша компанія оголосила 2015 роком захисту жінки і дитини. І вже з квітня ми представляємо 2 нові програми страхування - «Жіноче здоров'я» та «Дитяче здоров'я», які поки що не мають аналогів в Україні», - зазначив Мирослав Кісик, голова правління «МетЛайф Україна».

Інна Бєлянська, член правління «МетЛайф Україна» і один із ключових ініціаторів розробки нових програм, зазначає: «Впровадження програм страхування для жінок і дітей стало для нас не стільки комерційним, скільки соціальним проектом. Він безпосередньо пов'язаний з нашою місією - захищати та оберігати. Адже здоров'я кожної людини, і особливо здоров'я дитини - безцінне. Право бути здоровим - саме право, а не привілей. Це стосується і жінок, від здоров'я яких безпосередньо залежить щастя їх родин, майбутнє їхніх дітей. Можна очікувати на впровадження страхової медицини, а можна діяти вже сьогодні. Ми вибрали другий шлях».

Обидві програми страхування доступні за ціною і при цьому передбачають виплату на лікування від 100 тис. грн. Страхове покриття за дитячою програмою - до 1 млн. грн., за жіночою - до 600 тис. грн. Програма «Жіноче здоров'я» вирізняється тим, що, окрім виплати на лікування, включає додаткові виплати. «Це виплата за кожен день лікування в стаціонарі - від 100 до 600 грн, а також регулярна фінансова підтримка жінки. Протягом 12 місяців після лікування «МетЛайф» буде щомісяця виплачувати від 3 до 7 тис. грн, щоб жінка змогла оздоровитися і повернутися до звичного ритму життя », - коментує Інна Бєлянська.

Примітка. ПрАТ «МетЛайф» входить до складу провідної світової корпорації MetLife, Inc., заснованої у 1868 р У рейтингу журналу Fortune «Найуспішніші компанії світу 2014» MetLife зайняла 1-е місце серед компаній зі страхування життя і здоров'я. MetLife в Україні працює з 2002 року, обслуговує понад 162 тис. клієнтів і є лідером національного ринку по накопичувальному страхуванню життя. Компанія пропонує понад 30 страхових програм, включаючи страхування життя, страхування від нещасного випадку, страхування здоров'я.
За період роботи на українському ринку, на початок 2015 року, клієнтам ПрАТ «МетЛайф» виплачено понад 108 млн. грн. Більше інформації про компанію та продукти на сайті: www.metlife.ua
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти