Прес-конференція в УНІАН на тему: «Нереалізований потенціал ринку нерухомості Київської області» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція в УНІАН на тему: «Нереалізований потенціал ринку нерухомості Київської області»

(15.06.2015)
15 червня в агентстві УНІАН пройшла прес-конференції на тему: "Нереалізований потенціал ринку нерухомості Київської області. Як будувати більше та доступніше?".
Проблеми взаємодії інвесторів, влади, забудовників, підрядників в області - це проблеми не тільки конкретної області, але й всієї країни. Однак, з огляду на близькість до столиці, в області ці проблеми виглядають масштабніше.
Що ж збільшує ризик придбання квартири в «недобудові» і перешкоджає розвитку нових проектів в передмісті? Проблеми можна поділити на дві групи - глобальні, пов'язані з діяльністю державних органів і монополістів, і локальні, викликані відсутністю у забудовників системного підходу і правильної бізнес-моделі.
До перших, перш за все, відноситься розробка генеральних планів населених пунктів і детальних планів територій. «Зараз цей процес здебільшого покладено на девелопера - фінансування виготовлення, погодження, робота з громадськістю. Забудовники, інвестори йдуть на цей крок. Але далі затвердження документації може затягуватися на рівні місцевої влади », - говорить Олена Шуляк, голова Ради спільноти лідерів будівельної галузі України Ukrainian Building Community.
Крім того, заважає давнішня, але набуваюча все більшої гостроти , проблема взаємодії забудовника і так званих «Природних монополістів» - «обленерго, водоканалів, облгазів». За словами Олени Шуляк, «сьогодні навантаження з прокладання інженерних мереж лежить на забудовнику, але ніяких реальних працюючих механізмів домогтися ринкової вартості послуг або впливати на терміни виконання робіт у нього немає. При цьому часто в ТУ кожного забудовника включені навантаження з реконструкції, заміні або будівництві нових мереж, а передача їх у комунальну власність населеному пункту може проходити роками ».
«У зв'язку з цим, ми закликаємо профільні галузеві організації, девелоперів і забудовників об'єднатися і підготувати пропозиції до профільних держструктури за рішенням перерахованих вище наболілих питань,» - резюмує глава Ради Ukrainian Building Community.
Однак, є проблеми, незв'язані з зовнішніми чинниками. Їх можна вирішити без залучення органів влади. І це зменшить ризик затягування будівництва на невизначений термін, допоможе більш інтенсивно залучати інвесторів і ефективно запускати нові проекти. До таких проблем, зокрема, відноситься непрофесійний підхід до своєї роботи з боку самих забудовників, хаос і відсутність чіткого розуміння кількості і порядку необхідних дій для досягнення цілей.
«В основі успішного будівельного бізнесу завжди лежить системність. Розуміння істинних потреб свого клієнта, точно розрахована бізнес-модель і структурування внутрішніх процесів відрізняють серйозного і відповідального забудовника від більшості інших на українському ринку », - впевнений партнер девелоперської компанії AVM Development Group Владислав Кононов. «Саме ті учасники будівельного ринку, які зможуть зараз грамотно структурувати і систематизувати свій бізнес, переживуть будь-яку кризу і отримають лояльних клієнтів», - заявляє девелопер - «Відповідальність і надійність забудовника в наш непростий час - головні чинники, що впливають на прийняття рішення про покупку житла клієнтом. Системний підхід є запорукою своєчасно зданих і побудованих у відповідності з будівельними нормами об'єктів ».
Для запуску успішних проектів має значення і правильно вибране місце в передмісті столиці. Багато забудовників протореним шляхом експлуатують розкручені напрямки, де ні щільність заселення, ні комунікації вже не витримують такого тиску. «Нам вдалося відійти від стереотипів, провести дослідження та проаналізувати передмістя Києва на наявність розвиненої дитячої та дорослої інфраструктури, гарної незавантаженої траси, красивої та чистої місцевості. Прекрасним варіантом за всіма пунктами виявилася, наприклад, Новообухівская траса», - акцентує Владислав Кононов.



У прес-конференції брали участь: Олександр Чижевський, директор ДП «УкрНДІПВТ Цивільного будівництва» («УкрНДПІцівільбуд»);
Олена Шуляк, голова Ради спільноти лідерів будівельної галузі України Ukrainian Building Community; Владислав Кононов, партнер компанії AVM Development Group;
Дар'я Кутецька, головний редактор порталу ABCNews.com.ua

+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти