В УНІАН відбувся круглий стіл на тему: "Столична влада продовжує знищувати малий і середній бізнес" - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

В УНІАН відбувся круглий стіл на тему: "Столична влада продовжує знищувати малий і середній бізнес"

(08.09.2015)
8 вересня 2015 р. в інформаційному агентстві УНІАН відбувся круглий стіл на тему: «Столична влада продовжує нищити малий і середній бізнес».

Представники вуличної торгівлі Києва об’єдналися проти політики знищення свого бізнесу столичною владою. Проте, попри зусилля підприємців, влада Києва продовжує практику застосування проти них адміністративно-силових методів. Власники тимчасових споруд вуличної торгівлі, зупинкових комплексів, засобів пересувної торгівлі, газових заправних комплексів та об’єктів роздрібної торгівлі на станціях метрополітену вирішили скликати найближчим часом З’їзд представників малого та середнього бізнесу м. Києва за участю діючого міського голови, кандидатів на посаду міського голови на місцевих виборах - 2015, народних депутатів України, представників центральних органів виконавчої влади, органів внутрішніх справ, київської виконавчої влади та профільних комунальних підприємств.

До обговорення питання захисту прав підприємців кожного з перелічених сегментів, вироблення конструктивних рішень та визначення подальших спільних дій запрошено лідерів громадських організацій, голів фракцій та депутатів Київради, народних депутатів України:
Верховна Рада України - Геннадій Кривошея;

Кабінет Міністрів України – голова Державної регуляторної служби Ксенія Ляпіна, керівник Секретаріату Ради підприємців при Кабінеті Міністрів Андрій Забловський;

Київська міська рада – депутати Сергій Костюк, Олексій Панчук, Ігор Піковський, Олена Овраменко, Олександр Бродський;

Громадські організації – голова Асоціації «Спілка інвесторів транспортної інфраструктури м. Києва» Сергій Корнієвський; президент Асоціації «Європейський Київ», перший заступник ГО «Власники малих архітектурних форм (кіосків) в метрополітені» Світлана Подлєсна; віце-президент ГО «Громадянський Корпус» Олександр Карбачинський; голова Київської асоціації скрапленого газу Максим Глущенко; заступник директора компанії «Бігборд» Сергій Фіщук; заступник голови Правління ГО «Асоціація мобільних кав’ярень» Олексій Бусаєв; головний юрист ГО «Правозахист» Андрій Євдокименко; провідний спеціаліст Асоціації «Київ-МАФ» Максим Огар.

За підсумками обговорення сформульовані основні наступні питання, вирішення яких підприємці вимагають від столичної влади:

1) Cтворити єдиний порядок розміщення тимчасових споруд для усієї країни, що гарантуватиме захист суб'єктів малого та середнього бізнесу та перешкоджатиме несправедливому перерозподілу ринку тимчасових споруд. Шлях до цього полягає у вдосконалені національного законодавства та приведенні у відповідність до нього актів органів місцевого самоврядування.

2) З метою вирішення проблеми функціонування та розміщення зупинкових комплексів розглянути на профільній Комісії Київради питання щодо ініціювання перед Головою КМДА видання ним розпорядження щодо подовження дії інвестиційних договорів з КП «Київпастранс» на отримання зупинкових комплексів строком на 1 рік. Ініціювати перед Головою КМДА питання необхідності призначення його профільного заступника з питань транспорту.

3) Внести зміни до Закону України «Про благоустрій населених пунктів», де визначити термін «транспортний засіб переобладнаний для торгівлі» (ТЗПТ). Отримання надходжень від власників ТЗПТ до бюджету міста вбачається через введення в Києві експериментальної моделі вуличної торгівлі європейського зразку – вуличної торгівельної ліцензії, що видається будь-якому суб’єкту господарювання, який зареєстрований у встановленому порядку. Суб’єкт господарювання повинен мати право реалізовувати, виставляти або пропонувати будь-які товари та послуги, окрім заборонених. Місцями здійснення діяльності мають бути площі, вулиці, парки, сквери та інші громадські місця окрім закритих чи заборонених.

4) Включити Громадську спілку «Київська асоціація скрапленого газу» до складу Тимчасової контрольної комісії Київради з питань перевірки діяльності АЗС, у тому числі газових, на території м. Києва в якості постійного члена. Розробити відповідне рішення Київради та Положення про порядок розміщення газозаправних модулів з роздрібного продажу скрапленого газу для потреб населення.

5) Відновити можливість орендарям продовжувати законну торговельну діяльність у приміщеннях Київського метрополітену, сплачуючи при цьому податки, орендну плату та створюючи при цьому нові робочі місця та призупинити дію пункту 2.19 Правил пожежної безпеки в метрополітенах, затверджених наказом Міністерства інфраструктури від 20.06.2012 р. № 335.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти