Підсумкова презентація результатів впровадження Програми USAID «Розширення підприємницьких та лідерських можливостей для жінок» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Підсумкова презентація результатів впровадження Програми USAID «Розширення підприємницьких та лідерських можливостей для жінок»

(08.10.2015)
USAID допомагає більш ніж 5 500 жінкам досягти фінансового успіху у житті та бізнесі

м. Київ, Україна (6 жовтня 2015 року) – Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) повідомило про підсумки роботи Програми «Розширення підприємницьких та лідерських можливостей для жінок» під час презентації, яка відбулася у Президент Готелі. Протягом періоду з лютого по жовтень 2015 року в рамках цієї Програми було проведено тренінги та надано консультації для понад 4000 вразливих жінок щодо ефективнішого управління власним бюджетом, а також для близько 1500 жінок-підприємниць з питань започаткування власної справи та успішного управління вже існуючим бізнесом.

«USAID вважає, що ґендерна рівність та створення нових можливостей для жінок є самою суттю розвитку. Створення нових можливостей для жінок забезпечує економічний прогрес країни, який пов’язаний з сімейним добробутом, ґендерною рівністю та можливостями для всіх, – зазначив Джон Пеннелл, заступник директора Місії USAID в Україні. – Я аплодую українським жінкам, які побачили у Програмі «Розширення підприємницьких та лідерських можливостей для жінок» можливість покращити своє життя та бізнес», – додав він.

Ця Програма спрямована на надання допомоги жінкам у підвищенні їхньої фінансової та правової грамотності, розвитку підприємницьких навичок, зменшенні перешкод у доступі жінок до фінансових послуг, а також у створенні можливостей для виконання жінками більш провідних ролей у бізнесі, громадянському суспільстві та державній службі як засобах створення нової культури жіночого бізнесу та громадянського лідерства. Програма складалася з двох компонентів: один був спрямований на зміцнення підприємницьких навичок жінок, а другий – на підвищення їхньої правової та фінансової грамотності.

Підприємницький компонент, спрямований на жінок, які ведуть або планують почати власний бізнес, впроваджували партнери Програми – ТОВ «Екстра Консалтинг» (м. Київ) і громадська організація «Агенція змін «Перспектива» (м. Харків). З лютого 2015 р. в рамках цього компоненту було проведено близько 70 тренінгів та понад 20 вебінарів для близько 1500 жінок-підприємниць з усієї країни, які отримали поради щодо започаткування і успішного управління власною справою завдяки кращому плануванню, маркетингу та доступу до фінансових послуг. Позитивний вплив від впровадження цього компоненту вже можна побачити: деякі учасниці Програми відновили роботу свого бізнесу, інші – вдосконалили роботу вже існуючого бізнесу, а деякі започаткували нову власну справу. На цих тренінгах жінки вивчали корпоративне право, оподаткування, складання бізнес-плану, маркетинг, управління персоналом та доступ до фінансування. Багато учасниць розробили реальні бізнес-плани та маркетингові стратегії, організували та вдосконалили бізнес-процеси, а також знайшли нових бізнес-партнерів.

Компонент фінансової та правової грамотності був спрямований на вразливі категорії жінок та впроваджувався двома іншими партнерами Програми – Міжнародним благодійним фондом «Український жіночий фонд» (м. Київ) та Західноукраїнський центр «Жіночі перспективи» (м. Львів) у 12 областях України: Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Київській, Львівській, Одеській, Рівненській, Херсонській, Харківській, Черкаській та Чернівецькій. За цим компонентом було проведено понад 220 тренінгів для понад 4000 вразливих жінок з питань фінансової і правової грамотності, а саме з особистих фінансів, планування сімейного бюджету, користування банківськими послугами, основ трудового і сімейного права та врегулювання конфліктів тощо.

«Наразі ми рухаємось до нових можливостей як в економіці, так і в суспільному житті, де розвиток малого та середнього бізнесу може та обов’язково стане тією рушійною силою, яка стабілізує економічну ситуацію в країні, – зазначила Голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна. – Завдяки цій Програмі USAID жінки отримали ті корисні та конче необхідні інструменти, які покращать для них доступ до фінансування та створять умови для розвитку свого бізнесу, що в свою чергу сприятиме економічному відродженню України».

Вже майже п’ятдесят років через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) американський народ надає економічну та гуманітарну допомогу різним країнам світу. В Україні підтримка з боку USAID зосереджена на трьох напрямах: охорона здоров’я та соціальні перетворення, економічне зростання, а також демократія та управління. Починаючи з 1992 року, USAID надало технічну та гуманітарну допомогу Україні на суму 1,6 млрд. доларів США. За додатковою інформацією про програми USAID в Україні можна звертатися до відділу зв’язків з громадськістю USAID за телефоном: +38 (044) 521-5753 або на сайт: http://ukraine.usaid.gov.

За додатковою інформацією про Програму розвитку фінансового сектору (USAID/FINREP-II) та її діяльність звертайтесь до відділу із зв’язків з громадськістю Програми USAID/FINREP-II за телефоном: +38 (044) 379-1375 або на сайт: www.finrep.kiev.ua.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти