Прес-конференція в УНІАН: "Більш 100000 нужденних людей на Донбасі впродовж останнього року забезпечені продовольством..." - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція в УНІАН: "Більш 100000 нужденних людей на Донбасі впродовж останнього року забезпечені продовольством..."

(15.12.2015)
За останній рік АДРА Україна у партнерстві з Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об'єднаних Націй забезпечила продовольчою допомогою більш 100 000 нужденних людей в Луганській і Донецькій областях.

Спеціальні набори, ваучери для придбання їжі, забезпечення продуктами харчування комунальних та лікарняних закладів стали можливими для найбільш соціально незахищених: багатодітних та кризових сімей, одиноких батьків з дітьми і вагітних жінок, хронічно хворих і самотніх літніх людей. Загальний бюджет такої допомоги - понад 8 мільйонів доларів.

У результаті конфлікту на сході України більш 5 мільйонів людей потребують зараз гуманітарної допомоги, з них 1,7 мільйона - діти. Близько 1,3 мільйона людей переживають продовольчу кризу. У країні стали вимушеними переселенцями понад 1,5 мільйона людей. Україна є дев'ятою в світовому списку за кількістю внутрішньо переміщених осіб.

Працюючи в Україні з 1993 року, АДРА реалізувала близько 150 різних проектів, завдяки яким більш 0,5 мільйона нужденних людей отримали матеріальну, соціальну та психологічну допомогу. В даний момент - у зв'язку з конфліктом на сході України - кілька сотень тисяч людей охоплено програмами відновлення житла, підтримки центрів компактного поселення переселенців, наданням матеріальної і соціальної підтримки, роздачами гуманітарної допомоги.

Діюча надзвичайна операція Всесвітньої продовольчої програми ООН в період з листопада 2014 з грудня 2015 передбачає надання допомоги для приблизно 575,000 людей. Діяльність зосереджена на найбільш соціально-незахищених сім'ях і людях серед внутрішньо переміщених осіб, які беруть їх сімей, людей, які повернулися на місця свого постійного проживання, а також людей, що знаходяться в «гарячих точках» конфлікту.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти