Суд заборонив діяльність Комуністичної партії України - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Суд заборонив діяльність Комуністичної партії України

(16.12.2015)
16 грудня 2015 р. Окружний адміністративний суд м. Києва задовольнив позов Міністерства юстиції України в повному обсязі та заборонив діяльність Комуністичної партії України.

8 липня 2014 р. Міністерство юстиції України та Укрдержреєстр звернулися до Окружного адмінсуду Києва з позовом про заборону на території країни діяльності Компартії України. Як зазначалося в позові, "КПУ вчиняє дії, спрямовані на зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності України; пропаганду війни, насильства, розпалювання міжетнічної ворожнечі; посягання на права і свободи людини, а також представники КПУ систематично звертаються із закликами до створенню воєнізованих формувань ".

30 вересня 2015 р. Окружний адмінсуд Києва за позовом Міністерства юстиції України призупинив діяльність Комуністичної партії України (оновленої) і Комуністичної партії робітників і селян.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти