Прес-конференція в УНІАН "Підсумки 2015 р. для виробників автотранспортних засобів та автокомпонентів корпорації "Еталон" - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція в УНІАН "Підсумки 2015 р. для виробників автотранспортних засобів та автокомпонентів корпорації "Еталон"

(23.12.2015)
Найбільший в Україні виробник автобусів корпорація «Еталон» планує в 2016 році зберегти обсяг виробництва транспортних засобів на рівні поточного року – близько 300 одиниць, повідомив президент корпорації «Еталон» Володимир Бутко на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, в цьому році «Еталон» виробив 296 автотранспортних засобів, з них 256 автобусів, 28 вантажівок та 12 тролейбусів. При цьому корпорація реалізувала 128 автобусів і 37 вантажівок.

«Ми не працювали 5 місяців - з 1 січня по 3 червня 2015 року, але зараз працюємо у звичайному робочому режимі, виробляючи від 30 до 60 автобусів на місяць. Ми сьогодні працюємо більше на склад, за 2015 рік виробили 296 транспортних засобів...Ми повинні в будь-якому разі вийти в 2016 році на обсяг виробництва цього року. Думаю, перша половина року буде важчою, а другу половину будемо наздоганяти і збільшувати обсяг», - сказав Бутко.

За його словами, на сьогодні корпорація має достатній резерв обігових коштів для початку роботи всіх заводів і підприємств, що входять до складу корпорації, у тому числі Бориспільського і Чернігівського автозаводів, які почнуть виробництво техніки з лютого 2016 року.

"Я думаю, що за рахунок того, що у нас є, ми виживаємо, платимо зарплату, є обігові кошти для виробництва і закупівлі комплектуючих і розвитку нових моделей автобусів і тролейбусів", - підкреслив президент корпорації.

Як повідомляв УНІАН, корпорація «Еталон» планує за підсумками 2015 року вийти на нульовий фінансовий результат, тоді як у 2014 році отримала збитки у розмірі близько 27 млн грн через обвал українського авторинку.

Торік у модернізацію виробництва "Еталон" інвестував близько 60-70 млн грн.

За 2014 рік підприємство реалізувало близько 400 одиниць автомобільної техніки, з яких 340 складають автобуси.

Корпорація "Еталон" об'єднує 21 підприємство, в тому числі два автобусних заводи (в Борисполі й Чернігові), завод карданних валів "Український кардан" та Чернігівський ковальський завод.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти