Прес-конференції в УНІАН "Агросвіт" під рейдерською атакою: корупція і сприяння державних органів" - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференції в УНІАН "Агросвіт" під рейдерською атакою: корупція і сприяння державних органів"

(16.03.2016)
Перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова за результатами зустрічі з керівництвом і юристом, які представляє його інтереси, взяла на особистий контроль розв‘язання проблеми рейдерської атаки на аграрне підприємство «Агросвіт» (Харківська обл.). Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив засновник компанії Олександр Бичуч.

«Зараз у нас відбувається другий етап захоплення компанії. Тому ми звернулися до Міністерства юстиції, щоб розібратися в цій ситуації й отримати пояснення, чому так відбувається. Перший заступник міністра юстиції Севостьянова взяла на особистий контроль вирішення нашої проблеми», - сказав він.

Бичуч зазначив, що компанія звернулася до послів США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Кіпру, Туреччини, Австрії, Іспанії, Португалії, Польщі і Європейського Союзу для отримання підтримки у вирішенні конфлікту.

«Ми вийшли на нову публічну площину. У мене буквально вчора (15 березня – УНІАН) відбулася зустріч з представником ОБСЄ Гаріком Чілінгаряном, який задавав мені питання навколо нашої ситуації. Його зацікавили корупційні схеми, які використовуються у рейдерській атаці на наше підприємство», - додав Бичуч.

Він нагадав, що рейдерське захоплення підприємства здійснює його бізнес-партнер Сергій Полумисний за допомогою силових структур, органів слідства, прокуратури, судів.

«На жаль, через безкарність цих людей і виник цей конфлікт. Якби не було корупції, то й конфлікту не було би. Постійно відбувається нехтування законом. Але ми сподіваємося, що керівництво цих структур проведе службове розслідування і з'ясує, наскільки правомірні дії слідчого Дудник, прокурора Стасіеєвського, який зараз залякує наших співробітників, висилає повістки на мене, на мою дружину. ... Ситуація лише погіршується. Зараз люди Полумисного починають незаконно заволодівати активами компанії. До цього вони вивели гроші, а тепер виводять активи», - резюмував Бичуч.

Присутній на прес-конференції адвокат Олег Атісков зазначив, що компанія розраховує впродовж 2 тижнів отримати результати зустрічі із Севостьяновою.

«Хотілося б отримати впродовж 10-15 днів конкретні результати», - сказав він.

Представник кіпрської материнської компанії «Агросвіт Лімітед» В'ячеслав Ус звернувся до правоохоронних органів, Міністерства юстиції з проханням захистити власність компанії.

«Я звертаюся до всіх правоохоронних органів, Міністерства юстиції. Прошу, аби здорові сили в Україні перемогли і на цьому прикладі показали, що власність та інвестиції тут захищені і не будуть відбиратися у незаконний спосіб», - зазначив Ус.

Як повідомляв УНІАН, у лютому Бичуч заявив, що компанія «Агросвіт» зазнала рейдерської атаки за сприяння правоохоронних органів і судів.

За словами Бичуча, він провів загальні збори акціонерів, на яких було вирішено відмінити процедуру ліквідації, ініційовану Полумисним, і призначити новим директором Олену Лупинську. Однак Полумисний через суд скасував рішення зборів про скасування ліквідації. Загалом з квітня по липень 2015 року було винесено 5 рішень у різних судах Харківщини про заборону будь-яких реєстраційних дій з боку власників «Агросвіту». Всі ці рішення були згодом скасовані апеляційними судами, проте, за словами Бичуча, цього часу Полумисному вистачило для виведення коштів з рахунків компанії на підконтрольні йому підприємства за фіктивними контрактами.

Довідка УНІАН. Компанію «Агросвіт» було створено в 2004 році Олександром Бичучем, а в 2011 році її власником стала кіпрська компанії «Агросвіт Лімітед». «Агросвіт» зосереджує активи групи компаній, зокрема й три елеватори, комбікормовий та круп'яний заводи. За оцінкою міжнародної аудиторської компанії, в липні 2014 року вартість «Агросвіту» становила більш як 30 млн євро.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти