Прес-конференції в УНІАН "Де Україна на антикорупційній карті світу? Результати зустрічі Хосе Угаса з першими особами держави" - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференції в УНІАН "Де Україна на антикорупційній карті світу? Результати зустрічі Хосе Угаса з першими особами держави"

(08.06.2016)
Українська влада повинна дієвими кроками, а не на словах, довести свою готовність щодо боротьби з корупцією. Про це на прес-конференції в УНІАН сказав голова правління Transparency International Global Хосе Карлос Угас Санчес-Морено.

“За час нашої роботи ми розмовляли з багатьма лідерами країн, і всі висловлювали свою готовність щодо боротьби з корупцією, проте багато разів після таких зустрічей ми розуміли, що вони самі корумповані і нічого не роблять у цьому напрямку. Тому єдиний спосіб дізнатися, що вони говорять правду і що стан справ буде змінено, полягає у діях. Це саме те, чого ми вимагаємо робити від влади. Закони - це добре, слова – це добре, але ми повинні побачити їх у дії, посилення цих заходів у реальності”, - наголосив Угас, відповідаючи на запитання, як він оцінює запевнення представників влади України, що вони будуть боротися з корупцією, і чи впевнений він у тому, що влада виконає ці обіцянки.

Угас привітав створення в Україні Національного антикорупційного бюро, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного агентства із запобігання корупції та ухвалення низки антикорупційних законів.

“Тим не менше, це є тільки гарним початком. Якщо це не буде впроваджуватися, тоді всі ці заходи будуть даремними у боротьбі з корупцією”, - заявив Угас.

За його словами, минуло два роки, але спостерігається дуже незначний результат.

“Тому ми дуже сподіваємося, що органи влади докладуть додаткових зусиль, і політична воля буде спрямована на боротьбу з корупцією, щоб сподівання людей здійснилися”, - заявив Угас.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти