Круглий стіл в УНІАН "Дешевий сир у мишоловці, або що потрібно знати споживачеві, щоб не потрапити на гачок шахраїв, які прикриваються лізингом" - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Круглий стіл в УНІАН "Дешевий сир у мишоловці, або що потрібно знати споживачеві, щоб не потрапити на гачок шахраїв, які прикриваються лізингом"

(08.06.2016)
Правова база, яка регулює ринок лізингових послуг, морально застаріла і потребує модернізації.

Про це під час прес-конференції в УНІАН повідомив член Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, Олександр Залєтов.

«Правова база морально застаріла і не відображає проблем, що виникли на цьому ринку», - сказав він.

За його словами, тому Нацкомфінпослуг разом з Асоціацією лізингу України в 2015 році почала роботу з оновлення порядку, що регулює надання послуг лізингодавцями.

«Ми очікуємо, що його зміна зменшить ті неприємності, які є сьогодні», - сказав Залєтов, додавши, що відповідне положення буде зареєстровано до кінця осені.

Крім того, за інформацією представника Нацкомфінпослуг, регулятор спільно з профільною асоціацією працює над внесенням змін до законодавчої бази, яка регулюватиме це питання на рівні Податкового кодексу, Кримінального кодексу та інших законодавчих актів.

Залєтов також повідомив, що в реєстрі фінансових установ, які мають право надавати лізингові послуги, зареєстровано 639 компаній, а загальний обсяг послуг з фінансового лізингу на 31 березня становив 23,8 млрд грн, що на 31% менше, ніж на аналогічну дату 2015 року.

За словами представника Нацкомфінпослуг, у першому кварталі цього року у відомство надійшла 51 скарга на дії учасників лізингового ринку.

Також присутня на прес-конференції директор Асоціації лізингу України Марина Масич зазначила, що до асоціації надходять тисячі скарг від споживачів лізингових послуг.

«51 скарга – це лише вершина айсберга, бо частина скривджених клієнтів пішла в суд, прокуратуру, МВС, частина бореться своїми методами, і тільки ті, хто вибрав спосіб захисту за допомогою комісії, – це і є ця частина. Але те, що ми відслідковуємо, – це тисячі людей», – сказала Масич.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти