Прес-конференція в УНІАН: «Підсумок засідання ради по формуванню Спілки громадської організації України «Народна платформа» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція в УНІАН: «Підсумок засідання ради по формуванню Спілки громадської організації України «Народна платформа»

(05.08.2016)
Всеукраїнська громадська організація «Спілка громадських організацій України «Народна рада» ініціює створення нової структури «Народна платформа», фахівці якої шукатимуть вирішення проблемних питань в державі з метою допомогти владі розбудовувати країну.

Про це заявила на прес-конференції в УНІАН голова правління ВГО «СГОУ «Народна Рада» Надія Лукашевич.

Вона зазначила, що днями відбулася рада з формування «Народної платформи», у якій взяли участь представники понад 4 тис. громадських об’єднань, що входять до ГО «Народна Рада» і загалом представляють щонайменше 4 млн активних громадян.

«І ми вирішили зробити структуру, яка називатиметься «Народна платформа». Це як основний стіл перемовин, щоб можна було підписувати угоду між владою і народом, збиратися на такі «народні» збори», - пояснила Лукашевич.

Подібний формат зустрічей та роботи, за її словами, має сприяти якісному розвитку громадянського суспільства в Україні, розвитку її економіки та покращенню міжнародного іміджу.

Як зауважила Лукашевич, ідею створення такої структури підказали польські колеги, які реалізували її у вигляді польської «Громадянської платформи».

Передбачається, що у рамках «Народної платформи» збиратимуться фахівці в тій чи іншій сфері і розглядатимуть найбільш актуальні проблеми в державі та свої спільні напрацювання передаватимуть владі країни.

Лукашевич наголосила, що «Народна платформа» має об’єднати фахівців-українців з різних регіонів країни, як західних, так і східних.

«Буде рух освітян, буде рух медиків та інших. Тільки ми самі (я маю на увазі народ України, а не чекати, поки зробить влада), засукавши рукава, змінимо країну. Тільки треба наша воля, щоб ми просили, переконували і повели за собою людей, яких обираємо (у владу – УНІАН)», - сказала голова правління ВГО «СГОУ «Народна Рада».

«Ми хочемо, щоб все на себе взяла наша структура, яку ми зараз створюємо, яка буде називатись «Народна платформа». І ми не будемо дозволяти без підпису «ради старійшин» приймати якісь закони в державі. Хай все-таки говорить грамотний народ, який безкоштовно, не за гроші, сідає і працює. Тільки такий можливий варіант, щоб Україна не розпалась на шматки і розвивалась», - підсумувала Лукашевич.

+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти