Прес-конференція в УНІАН на тему: «Нові обставини у справі мера Момота» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція в УНІАН на тему: «Нові обставини у справі мера Момота»

(07.10.2016)
Мер Вишгорода Олексій Момот, який підозрюється у вимаганні 1 млн євро хабара, заявляє про політичну вмотивованість його справи.

Про це Момот заявив на прес-конференції в УНІАН.

"Це політично мотивована, сфабрикована справа", - сказав він.

Присутній на прес-конференції народний депутат, лідер партії "Воля" Юрій Дерев’янко стверджує, що справа проти Момота була сфальсифікована з метою відсторонити його з посади мера через спроби зруйнувати корупційні схеми у місті, зокрема, оборудки з виділенням земельних ділянок під будівництво.

"Це - театралізована постановка за участю співробітників СБУ та прокуратури Київської області. І на місці Момота може опинитися будь-який мер чи селищний голова, який розпочав міняти систему - його за будь-якою наспіх сфабрикованою справою можуть кинути до в’язниці", - заявив Дерев’янко.

Він зазначив, що йому та адвокатам Момота вдалося встановити особу головного свідка у справі, який був використаний правоохоронця для фабрикації справи проти мера Вишгорода. За словами Дерев’янка, цей свідок зараз перебуває в Харківському СІЗО за обвинуваченням у шахрайстві і звернувся до генерального прокурора Юрія Луценка з відкритим листом, у якому в подробицях виклав факти, назвав прізвища та посади осіб, які примушували його взяти участь у фальсифікації справи проти Момота.

"Цей свідок є ключовим, а тому ми звертаємося до пана Луценка, пана Ситника, пана Холодницького з проханням, щоб вони персонально взяли цю справу на контроль і розслідували. Ми вимагаємо, щоб до цього свідка, який знаходиться в Харківському СІЗО та побоюється за власне життя, були застосовані всі можливі заходи захисту", - сказав Дерев’янко.

Він переконує, що "насправді Момот ніякого хабара не вимагав. Все, що він просив - це щоб представники забудовника "Євробуд 77" вирішили індивідуально питання з жителями провулка Прожекторний у місті, які підлягали відселенню, та надали їм квартири, які передбачені законодавством України".

"На даний час слідство ефективно не ведеться - жодних слідчих дій не здійснюється, фактично як такого допиту Момота не було, строки слідства продовжуються", - сказав адвокат мера Олександр Байдик.

"Хотілося сподіватися на те, що буде проведене об’єктивне розслідування... У мене єдине побоювання, щоб зі свідком нічого не трапилося", - резюмував Момот.

Як повідомляв УНІАН, 14 квітня СБУ заявила про затримання мера Вишгорода Момота, який нібито вимагав хабар у 1 млн євро, та п’ятьох посередників.

За даними правоохоронців, Момот вимагав хабара від представника будівельної компанії за нерозірвання договору на оренду ділянки та нестворення перешкод під час забудови мікрорайону.

17 квітня Печерський райсуд Києва обрав Момоту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави у 5 млн грн. 18 квітня за Момота було внесено заставу, і він вийшов із СІЗО.

Пізніше Печерський райсуд задовольнив клопотання прокуратури Київської області про відсторонення Момота від посади мера Вишгорода, однак згодом Апеляційний суд Києва скасував це рішення та поновив його на посаді.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти