Презентація нової системи закупівель для бізнесу RIALTO в УНІАН - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Презентація нової системи закупівель для бізнесу RIALTO в УНІАН

(21.10.2016)
RIALTO - відкрита система закупівель для бізнесу, побудована на принципах ProZorro

21-го жовтня було презентовано нову систему електронних закупівель для бізнесу - RIALTO. Вона працює за принципами ProZorro, які за понад 1,5 роки довели свою ефективність, а саме - єдині правила гри для всіх, публічність, прозорий вибір переможця, чесна конкуренція тощо.

“Протягом усього часу роботи ProZorro ми постійно отримували запити від приватних компаній щодо можливості використання системи для здійснення їх власних закупівель. Із багатьох причин ми були змушені казати їм “ні”. Сьогодні запускається новий, недержавний проект RIALTO, створений майданчиками-учасниками ProZorro, і нарешті ми можемо сказати “так”, - пояснює Андрій Кучеренко, керівник системи відкритих комерційних закупівель RIALTO (екс-координатор ProZorro) - “Основна ідея - прозорість - впроваджена і тут. Відкритість для постачальників - ми не створюємо бар'єрів і не вводимо премодерацій, заснованих на суб'єктивних оцінках. Відкритість для замовників - будь-яка компанія, яка готова проводити свої закупівлі прозоро, може приєднатися до проекту. Відкритість для майданчиків - система готова до співпраці з новими майданчиками і усім надає можливість для технічної інтеграції. Відкритість даних - в системі відбувається публікація всіх результатів тендерів: від переможця аукціону до укладеного контракту.”

Як і у Prozorro, у cистеми RIALTO є Центральна База Даних (ЦБД) і електронні майданчики. Вже на старті підключаються більше десяти торговельних майданчиків, які працюють в ProZorro. Тендери оголошуються на будь-якому з майданчиків системи, звідти інформація надходить до ЦБД, а з неї - поширюються на інші майданчики. Подання пропозиції уторги також синхронізується через ЦБД. Таким чином, інформація про всі тендери та всі пропозицій доступна на всіх майданчиках одночасно. Комерційні закупівлі в Системі RIALTO регламентовані, і всі гравці працюють за єдиними правилами і єдиними тарифами.

На якому з майданчиків працювати, кожен учасник торгів обирає на власний розсуд. Через це майданчики конкурують між собою зручністю користування, якістю послуг, рівнем сервісу тощо. Це вигідно і закупівельникам, і постачальникам, і системі в цілому, адже вона постійно вдосконалюється.

У засновників RIALTO грандіозні плани. “Ми зараз ведемо переговори з потенційними партнерами за кордоном і вже бачимо їх зацікавленість. Я переконаний, що нам вдасться побудувати потужний загальноєвропейський або навіть глобальний проект, який походить з України”, - впевнений Андрій Кучеренко.

Майданчики-учасники RIALTO про нову систему:

Дмитро Дубілет, ІТ-директор ПриватБанку, керівник проекту ПриватМаркет
"Команда ProZorro провела таку круту роботу, що комерційні організації заздрили державним лютою заздрістю, що у них є такий ефективний і технологічний інструмент з проведення тендерів. Що ж, тепер і на вулиці бізнесу прийшло свято у вигляді RIALTO. "

Микола Жандоров, керівник торгового майданчика Zakupki.Prom.ua
"При створенні ProZorro ми побачили, що довіра - основа успішного бізнесу. Відкриті системи виграють, бізнес вірить навіть! державі, й успіх системи наростає, як снігова куля. Є надія, що приклад ефективності державної системи змусить українські компанії йти в Європу через зміну підходу до власного бізнесу, а не тільки вимагаючи реформ у держави. "

Самвел Акобян, керівник проекту «Електронні закупівлі для бізнесу» майданчики Zakupivli.biz в ТОВ «Держзакупівлі.онлайн».
"Перевага відкритих систем очевидно: якісна і цінова конкуренція, публічна декларація зобов'язань сторін, громадський аудит і державний контроль. Ми свій вибір до системи організації торгів зробили ще на старті реформи держзакупівель. Зараз участь в RIALTO - це логічне продовження шляху розвитку діяльності нашої компанії. Важливо розуміти, що максимальна ефективність при здійсненні закупівель досягається при мінімальному шляху від виробника до кінцевого споживача, а конкуренція через різні системи координат комунікаційного простору розмиває KPI всіх гравців ринку. Тому, залучення провідних гравців в єдине бізнес-середовище, дозволить заощадити ресурси, захистити бізнес і підняти репутаційний капітал учасників публічних господарських відносин. "

Олександр Новохацький, керуючий партнер E-tender.ua
"Система комерційних торгів RIALTO на перший погляд покликана мінімізувати вплив людського фактора в процесі комерційних торгів, але це вершина. Головна перевага проекту - підвищення ефективності бізнесу клієнтів, постачальників і закупівельників. Починаючи з точності планування, розширення варіантів вибору альтернативних товарів, оптимізації цін і закінчуючи максимізацією ROI. Впровадження механізму комерційних торгів - наступний крок країни в цивілізоване європейське співтовариство. Ми прогнозуємо появу нових компаній, бізнес-процеси, яких засновані не на «договорняках і відкатах», а на прозорих і ефективних механізмах, що призведе до створення нових робочих місць і зростання надходжень до бюджету країни. Впевнені, що досвід і компетенції E-tender.ua здатні внести вклад на шляху реформування. "

Дмитро Прядко, CEO торгового майданчика APS-Market
"Відкрита система відповідає сучасним трендам інтеграції та об'єднання в єдиний ресурс розрізнених сервісів. Це тренд майбутнього, який втілюється сьогодні в новому проекті. Фактично приєднання до RIALTO нашого майданчика і ряду інших дозволить в одній точці створити єдиний і масштабний ресурс (як закупівельників, так і постачальників) та забезпечити високу і здорову конкуренцію з максимальним ефектом. "

Олександр Колесник, директор з розвитку майданчика Public Bid
"Неприв'язаність до одного майданчику, тобто конкуренція в сервісі між майданчиками - завжди плюс для клієнта і реальні можливості для розвитку (перш за все для невеликих підприємств) без величезних витрат на рекламу і маркетинг. Ми почали роботу виключно на ринку державних закупівель. Але вважаємо, що ринок комерційних торгів привабливий своїми обсягами та відсутністю жорсткої зарегульованості. Єдині та прості правила роботи для всіх у всій системі RIALTO через будь-який майданчик дають значне збільшення прибутку для бізнесу. "

Олексій Щербатенко, партнер Smarttender.biz
"Принцип" всі бачать все "- в основі системи ProZorro, і він показав свою успішність в державних закупівлях. Що значить відкритість для бізнесу? Це означає ближче до вільного ринку, вільної конкуренції і збалансованим цінам. Отримуючи максимум інформації про ринок, кожен може об'єктивно оцінити ситуацію, а значить - прийняти правильне рішення. Саме відкрита система з єдиною центральною базою і є умовою для отримання максимально повної інформації. Якщо ви хочете не просто оптимально торгувати, але і бачити, розуміти ринок краще - приєднуйтесь до відкритої системи RIALTO. "
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти