Презентація ГО «Жінка&Закон»: допомога матерям, які перебувають в боротьбі за своїх дітей» в УНІАН - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Презентація ГО «Жінка&Закон»: допомога матерям, які перебувають в боротьбі за своїх дітей» в УНІАН

(04.11.2016)
В Україні створено громадську організацію «Жінка&Закон».

Про це повідомила на прес-конференції в УНІАН президент організації Алла Шейло.

«Ми створили громадську організацію «Жінка&Закон», тому що на даний момент існує величезна проблема, коли матір позбавляють спілкування з власною дитиною», - сказала Шейло.

Член організації Марина Кутепова зазначила, що організацію створили жінки, які особисто зіткнулися з проблемою, коли колишній чоловік перешкоджає спілкуванню з дітьми.

«Коли стикаєшся з проблемою особисто, коли проходиш через випробування, ти розумієш, що в нашій країні не функціонують органи опіки, судова система, яка стосується сімейного права», - сказала вона.

Учасниці конференції розповіли свої історії про те, як їхні колишні чоловіки не дають їм бачитися з дітьми.

«Моя проблема почалася 1,5 року тому, я вже перебуваю в розлученні, у мене пройшло три стадії судових справ щодо дітей. Перша інстанція винесла рішення на мою користь і залишила дітей зі мною, мотивуючи це тим, що Україна підписала Конвенцію ООН про те, що дитина не може бути розлучена з матір'ю, крім виняткових випадків – наприклад, мати вживає алкоголь, є наркоманкою, сидить у в'язниці або у неї психологічні проблеми зі здоров'ям», - сказала Кутепова.

За її словами, в Україні судові рішення у таких питаннях вирішуються «з використанням корупційних зв'язків».

«У моєму випадку апеляція винесла рішення на користь батька. У цьому рішенні написано про те, що гарна мама, тато гарний, але проживати діти будуть з батьком, нічим не мотивуючи», - додала вона.

За словами Кутепової, її справу витребувано Верховним судом з Печерського суду. «Я розумію, що боротися за дітей мені доведеться ще і в Європейському суді, тому що наша система не дозволяє повертати дітей матері. Своїх дітей я востаннє бачила 19 квітня цього року і навіть не спілкувалася по телефону, мій колишній чоловік просто не дає цього робити», - сказала вона.

Кутепова зазначила, що Україна не виконує Конвенцію ООН, яку вона підписала. «Я зверталася і до президента, і до першої леді, але це не дало жодних результатів. Моє законне право матері виховувати моїх дітей досі не виконується», - сказала Кутепова.

Член ЮНЕСКО Елені Леоніду у свою чергу зазначила, що відповідно до конвенції ООН з прав дітей, дитина апріорі залишається з матір'ю. «Це важлива умова, і вченими, і психологами доведено, що до 7 років дитина має одне енергетичне поле з матір'ю і їх не можна розлучати», - сказала Леоніду. За її словами, в країнах ЄС опікунство залишають за матір'ю.

Юрист Анатолій Волков зазначив, що дитина часто стає заручником конфліктних ситуацій між батьками. «Хтось із батьків, хто проживає окремо, з якихось причин у певний час може подумати, а чому б не забрати дитину?» - сказав він.

За словами юриста, це дуже поганий спосіб зведення рахунків. «Зловживання батьківським правом з боку одного з подружжя, який проживає окремо, набуває масових масштабів», - зазначив юрист.

«Ми створили громадську організацію не для того, щоб воювати. Ми просимо мам, тат, щоб вони домовлялися», - додала Кутепова.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти