Прес-конференція в УНІАН. "Міжнародний футбольний турнір "Меморіал Олега Макарова-2017" - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція в УНІАН. "Міжнародний футбольний турнір "Меморіал Олега Макарова-2017"

(25.11.2016)
У січні в Києві та області пройдуть матчі традиційного футбольного турніру Меморіал Олега Макарова, присвячений пам'яті видатного українського футболіста, воротаря київського "Динамо" Олега Макарова.

Турнір пройде в 21-й раз, повідомив голова Київської обласної федерації футболу Максим Мельничук на прес конференції в УНІАН.

Зокрема, він сказав: "Нинішній турнір очікуваний, один з найпопулярніших, серед тих, які проводить КОФФ. Традиційно, його всі чекають. Вболівальники, фахівці, ветерани київського футболу, самі команди... Ми вже відкрили заявку на нинішній турнір, очікуємо близько 20 команд. Може буде й більше, як неодноразово бувало раніше. Дві команди вже підтвердили участь у змаганнях. Київщина багата на футбольні таланти. Як підтвердження, за роки проведення турніру Меморіал Макарова відкрив нам безліч імен, гравці виступають на найвищому рівні. Місця проведення цьогорічного турніру традиційні - Вишгород, Вишневе і, зрозуміло, Київ".

У свою чергу, заступник голови КОФФ, відомий український журналіст Валерій Валерко наголосив: "Турнір пам'яті Макарова - візитівка Київщини, нашого футболу. Перша мета, яку традиційно ставить турнір, вшанувати пам'ять Великого воротаря. А разом з ним і всіх інших ветеранів "Динамо", які пішли з життя, наших славних футболістів. Недарма, славетний гравець "Динамо" Андрій Біба під час проведення турніру завжди наголошує, що Меморіал Макарова - шана всім київським футболістам, які пішли з життя ".

За словами Валерка, дуже символічно, що у день фіналу турніру традиційно всі ветерани, вболівальники, фахівці футболу збираються на Байковому кладовищі, біля могили Макарова і віддають данину пам'яті гравця. Друга мета турніру - надати командам підготовчий полігон до нового сезону і дати можливість провести кілька зайвих передсезонних матчів, зігратися в нових поєднаннях.

«Що стосується регламенту турніру, він традиційний - команди розбиваються на 4 групи - по 5-6 колективів, залежно від кількості учасників. По дві найкращі з кожної групи виходять у плей-офф, з 1/4 фіналу йдуть ігри на вибування, де й визначається переможець. У нас є як постійні, так і нові місця для проведення матчів турніру. Зокрема, цього разу матчі пройдуть у Лютежі (Вишгородський район) і на новому стадіоні зі штучним покриттям у Вишневому. У Києві матчі традиційно приймають КДЮСШ-15 на Теремках і стадіон "Локомотив". Ведемо переговори з ФК "Динамо" (Київ) про надання полів для проведення матчів. Також зазначу, що учасниками змагань цього року вже точно стануть команди МФК "Житомир" і "Авангард" (Бзів, Баришівський район). Зараз ведемо переговори з керівництвом команди "Фортуна" (Латвія). Також розіслали запрошення до Білорусі, Грузії, Молдови та Польщі", - додав він.

У свою чергу, голова Комітету арбітрів КОФФ Ігор Ковалевич розповів про комерційну складову турніру: "Ми повинні розвивати найпопулярніший на Київщині футбольний турнір. Зокрема, на недавньому Виконкомі КОФФ ми презентували благодійний фонд "Київщина футбольна". Саме він забезпечив призовий фонд у 200 тис. грн. Переможець, імовірно, отримає 100 тис. грн, фіналіст - 50, півфіналісти - по 25. Крім того, ми повинні зацікавлювати команди-учасниці не тільки футбольною програмою, а й культурною - де відпочити, куди сходити, які пам'ятки архітектури подивитися. Все це повинно підвищувати імідж турніру в очах наших гостей".

Член Виконкому КОФФ Василь Наливайко також зазначив: "Меморіал Макарова – це бренд. При цьому не лише київського обласного футболу, а й усієї України. І під цей бренд ми повинні створити відповідні умови. Наше завдання - забезпечити комфорт уболівальникам, командам, ветеранам, фахівцям, ЗМІ... Особливо це важливо з урахуванням того, що турнір проходитиме в зимовий час".

Вдова воротаря Олега Макарова, автор книги "Воротар" Людмила Михайловська сказала, що "дуже приємно, коли підтримуються традиції".

"Це важливо не тільки нам, ветеранам та середньому поколінню, а насамперед – молоді, тим, хто виховуватиметься на таких гравцях як Олег Макаров. І дуже приємно, що КОФФ береже традиції, проводить турнір. Не всі федерації за видами спорту можуть собі це дозволити. Хочеться, щоб футбольний турнір Меморіал Макарова розвивався і далі. Сподіваюся, що цього разу, як і завжди, він пройде на високому рівні. Запрошуємо всіх любителів футболу на рядові матчі, і, зрозуміло, на фінал", - додала вона.

Меморіал Олега Макарова відбудеться з 17 по 29 січня 2017 року.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти