Персони. Сергій Кравченко - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Персони. Сергій Кравченко

(29.12.2016)
Співробітниками Генпрокуратури України в рамках розслідування кримінального провадження стосовно екс-лідера парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова складено повідомлення про підозру народному депутату України VII скликання Сергію Горохову, колишньому голові Луганської обласної ради Валерію Голенку, його першому заступнику Євгену Харіну, Луганському міському голові Сергію Кравченку, його першому заступнику Манолісу Пілавову.

Як повідомили в Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, ці особи підозрюються в пособництві в захопленні будівлі, що забезпечує діяльність органів державної влади, Управління Служби безпеки України в Луганській області з метою незаконного користування нею та перешкоджання нормальній діяльності установи (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України).

Також їх підозрюють у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинених за попередньою змовою групою осіб, які призвели до тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України); організаційному та іншому сприянні створенню та діяльності терористичної організації «Луганська народна республіка» (ч. 1 ст. 258-3 КК України); державній зраді ˗ тобто діянні, умисно вчиненому громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, а саме: наданні іноземній організації та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України (ч. 1 ст. 111 КК України).

В Генпрокуратурі поінформували, що розшук вказаних осіб, а також депутата Луганської обласної ради Арсена Клінчаєва здійснюється співробітникам Служби безпеки України.

Крім того, ГПУ отримано ухвали слідчого судді про дозвіл на затримання підозрюваних з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На теперішній час досудове розслідування триває, вживаються заходи для встановлення всіх співучасників злочину та надання їх діям належної правової оцінки.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти