Апеляційний суд переніс розгляд скарги на рішення про тримання під вартою Церцвадзе на 3 лютого - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Апеляційний суд переніс розгляд скарги на рішення про тримання під вартою Церцвадзе на 3 лютого

(26.01.2017)
17 січня Солом'янський райсуд Києва постановив арештував на 40 діб грузинського добровольця Церцвадзе, який брав участь в АТО на сході України.

За словами його адвоката Проконової, Церцвадзе було затримано 15 січня українськими прикордонниками в аеропорту «Київ», оскільки його прізвище є в базі даних Інтерполу за поданням РФ про те, що начебто Церцвадзе у 2003 році в Сочі скоїв вбивство.

При цьому адвокат заявила, що звинувачення російської сторони у нібито вбивстві сфабриковані і носять політичний характер. Вона припустила, що РФ розшукує Церцвадзе за те, що він, як професійний військовий, брав участь у російсько-грузинському конфлікті в серпні 2008 року, а потім воював на Донбасі. Тобто, як наголосила адвокат, мотиви переслідування Церцвадзе є виключно політичними.

Своєю чергою прокуратура Києва 19 січня повідомила, що перевіряє інформацію про затриманого громадянина Грузії Церцвадзе, який перебуває в міжнародному розшуку, на предмет його перебування в зоні АТО у складі добровольчих сил.

25 січня генеральний прокурор Юрій Луценко не виключив звільнення Церцвадзе з-під арешту та відмову Росії у його видачі.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти