Відкриття проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» у Києві - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Відкриття проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» у Києві

(22.03.2017)
Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) урочисто відкрило свою нову чотирирічну програму – Проект USAID «Трансформація фінансового сектору» – заходом, присвяченим обізнаності, ставленню до фінансів та поведінці українських споживачів фінансових послуг. На відкритті Проекту були представлені результати загальнонаціонального опитування з фінансової грамотності та обізнаності, проведеного в Україні у січні 2017 року. Було опитано 2013 українців – споживачів фінансових послуг віком від 18 років з усіх регіонів України. Опитування проводилось методом «обличчя до обличчя» і складалось із 85 запитань.

Основні результати опитування:
- Більшість українців вважають, що купувати в кредит або ніколи не виправдано, або можна лише у разі крайньої необхідності.
- Більшість українців мають одну банківську чи платіжну картку.
- Втричі більше українців віддають перевагу готівковим розрахункам, ніж платіжним карткам.
- Лише деякі українці мають довгострокові фінансові цілі, і ще менше складають або використовують домашній бюджет.

Церемонію відкрили заступник Голови дипломатичної Місії США в Україні Джордж Кент та перший заступник Голови Національного банку України Яків Смолій. Також виступили народний депутат України Михайло Довбенко, народний депутат України Руслан Демчак, заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Андрій Оленчик та голова правління Райффайзен Банку Аваль Володимир Лавренчук.
Мета Проекту «Трансформація фінансового сектору» (жовтень 2016 року – грудень 2020 року) – допомогти перетворити фінансовий сектор України на прозору, справедливу та диверсифіковану систему, яка підтримує підприємства всіх розмірів та слугує потребам людей. Проект буде підтримувати реформування фінансового сектору в Україні та надаватиме допомогу за такими напрямами: підвищення довіри до банківського сектору; розширення доступу до фінансування у небанківському фінансовому секторі; розширення застосування електронних фінансів; реформування пенсійної системи; а також інформаційно-освітня робота з вразливими групами населення для сприяння їх більш активної участі у фінансових ринках.

Заступник Голови дипломатичної Місії США в Україні Джордж Кент зазначив: «Надзвичайно важливо, щоб при розробці та впровадженні реформ ми не забували про споживача фінансових послуг. Фінансовий інжиніринг може бути надзвичайно дестабілізуючим чинником, якщо немає фінансової обізнаності та розуміння у споживачів, підкріпленого надійним захистом їхніх прав».

Особливу увагу Проект USAID «Трансформація фінансового сектору» приділятиме фінансовій грамотності та захисту прав споживачів фінансових послуг, щоб допомогти їм отримати впевненість, знання, інформацію та захист, необхідні для розширення можливостей повноцінної участі у фінансових ринках.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти