Прес-конференція в УНІАН, присвячена десятирічній діяльності в Україні ізраїльської онкологічної лікарні LISOD - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція в УНІАН, присвячена десятирічній діяльності в Україні ізраїльської онкологічної лікарні LISOD

(30.03.2017)
За 10 років в онкологічній клініці LISOD медичну допомогу отримали понад 40 тисяч пацієнтів з 26 країн світу.

Про це повідомили учасники прес-конференції, присвяченої десятирічній діяльності в Україні ізраїльської онкологічної лікарні LISOD, яка відбулася в УНІАН.

Надзвичайний і Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Бєлоцерковські зазначив, що LISOD - це дуже успішна база для співпраці України та Ізраїлю у сфері охорони здоров'я.

«Хочу привітати LISOD з круглою датою. Вони ще дуже молоді, але, тим не менш, досить досвідчені. Держава бачить LISOD як приклад передового досвіду у сфері онкології. Для Держави Ізраїль надзвичайно важливо на цьому етапі, який проходить Україна, передати ізраїльський досвід», - сказав він.

«У фокусі медицини ми працюємо у двох напрямках: перший - це допомога жертвам посттравматичного синдрому, який дуже поширений сьогодні в Україні через війну (ми плануємо створити в Україні центр для лікування таких станів). Другий напрямок - питання фізичної реабілітації постраждалих у військовому конфлікті», - додав посол.

Головний лікар професор LISOD Алла Вінницька акцентувала, що унікальність онкологічної клініки розпочинається від самої ідеї до її втілення. «Ідея - імплементувати в українські реалії стандарт ізраїльської онкології. Це копія ізраїльської клініки, її досконала модель, яка використовує принципи і підходи ізраїльської онкології. Тільки у нашій клініці іноземні фахівці працюють на постійній основі. Кожного дня на прийомі є ізраїльські онкологи», - сказала вона.

Вінницька підкреслила, що, коли пацієнт приходить до LISOD, він одразу ж потрапляє на прийом до висококваліфікованої фахівця.

«Це дає одразу ж розуміння повної картини для пацієнта, що потрібно робити, дає можливість уникати непотрібних призначень, дає можливість заощадити час і витрати. Рішення щодо лікування приймає не один фахівець, а обов'язково міждисциплінарна конференція. Кожний пацієнт обговорюється усіма лікарями, які беруть участь у цій конференції. Рішення конференції ґрунтується не на особистому досвіді лікаря, а виключно на принципах міжнародних стандартів доказової медицини. 97% усіх операцій у LISOD проводиться лапароскопічно, без розрізів», - зазначила Вінницька.

За її словами, лікування, яке пропонують у LISOD, може бути запропоноване в будь-якій цивілізованій країні.

«LISOD - це багатопрофільна онкологічна лікарня. Це надає нам можливість розробити свої внутрішні стандарти діагностики і лікування. Під одним дахом сконцентровані всі можливості діагностичних процедур. Ми проводимо всі види лікувань, які застосовуються в онкології, - хірургія, променева терапія, хіміотерапія. Це диктують наші внутрішні стандарти. Від моменту звернення і постановки діагнозу не має пройти 7 днів. А від постановки діагнозу до лікування - не більше 1-2 днів. Для онкологічного пацієнта це дуже важливо», - зазначила лікар.

Вінницька підкреслила, що у LISOD працює унікальний колектив.

«Наш колектив демонструє згуртованість українських і ізраїльських онкологів. Ми разом працюємо на кінцевий результат - одужання нашого пацієнта. Українську онкологію за кордоном знають завдяки LISOD. Наші лікарі виступають зі своїми доповідями практично на всіх міжнародних медичних конференціях. Ми на постійній основі проводимо майстер-класи із залученням іноземних фахівців», - сказала Вінницька.

За словами голови Ради директорів LISOD, засновника лікарні Едуарда Майберга, онкологічна клініка працює на принципах доказової медицини.

«В Україні 10 років тому почала працювати лікарня, яка працює за принципами найдосконалішої західної лікарні. Медицина не може бути принесена ринком. Рівень медицини - це турбота держави. Дві найбільш страждаючі області дуже важко експортувати. 12 років тому ми з партнерами вирішили, що хочемо створити в Україні реальну західну лікарню. Ми хотіли привезти сучасну медицину в Україну. У створення лікарні ми вклали близько 30 млн доларів. Ми повірили в цю країну, і нам сьогодні 10 років. Ми привезли знання, підходи. Цим відрізняється доказова медицина від прецедентної. Ми поєднали два підходи - індивідуальний підхід до хворого і, водночас, принципи доказової медицини. Ми лікуємо тільки перевіреними методами, які застосовують у цивілізованих країнах світу. Ми готові працювати і взаємодіяти з державною онкологією», - сказав Майберг.

Керуючий партнер LISOD Майкл Амзель підкреслив, що LISOD - це приклад успішного онкологічного центру не лише в Україні, а й у країнах пострадянського простору.

«Ми готові і будемо раді вкладати додаткові інвестиції в Україну, нас це не лякає. Я працюю в Україні 22 роки. І жодного разу у мене не було інвестиційних побоювань. Ставлення до онкології має йти через приватні інвестиції, приватні фонди, які на підставі певної державної програми залучать інвестиції в охорону здоров'я. Для цього потрібно змінити закони. Ми готові інвестувати в онкологічну службу, створювати ефективну систему надання онкологічної допомоги. Готові ділитися своїми знаннями і робимо це. Щомісяця 60-70 лікарів з усієї України приїжджають до нас на майстер-класи, навчаються. Ми має побороти рак в Україні», - зазначив Амзель.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти