Проблеми зі сміттям у Львові - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Проблеми зі сміттям у Львові

(25.05.2017)
У Львові станом на 15 травня залишається невивезеними 7580 тонн твердих побутових відходів, із них лежать на землі – 5440 тонн. Як повідомили у прес-службі Львівської міської ради, такі дані було оприлюднено під час позапланового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, під час якого обговорили критичну ситуацію, яка склалась у місті з вивезенням та захороненням відходів.

Як зазначається у повідомленні, комісія вирішила вжити низку невідкладних заходів з недопущення погіршення санітарного стану міста через неможливість вивезення сміття, зокрема: підготувати звернення до управління Держпродспоживслужби в м. Львові щодо надання висновку про загрозу виникнення надзвичайної ситуації епідемічного характеру у місті Львові та при отриманні відповіді від Держпродспоживслужби, у відповідності до ст. 50 Кодексу цивільного захисту України та ст. 5 Закону України "Про зону надзвичайної екологічної ситуації" підготувати звернення до Кабінету міністрів України про оголошення території міста Львова зоною надзвичайної екологічної ситуації. Також комісія вирішила рекомендувати Львівському міському голові Андрію Садовому звернутись до громади міста Львова, міжнародних організацій та дипломатичних представництв щодо наближення загрозливої ситуації епідемічного характеру на адміністративних територіях Львівської міської ради.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти