Акція "Заряди молодістю своє місто" в Києві - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Акція "Заряди молодістю своє місто" в Києві

(24.06.2017)
До Дня молоді у Києві відбувся флеш-моб з масового віджимання і присідання. Захід організовувала активна молодь міста за підтримки управління молоді та спорту КМДА.

«Метою флеш-мобу є популяризація здорового способу життя. Відомо, що 30 хвилин фізичної активності щодня необхідні для зміцнення здоров’я і профілактики неінфекційних захворювань. Флеш-моб демонструє, що фізична активність - це просто, а вправи, які ми сьогодні виконали - можна робити навіть вдома», відзначає координатор заходу Євген Кузик.

Захід відбувся біля Арки дружби народів. На початку усіх присутніх зі святом привітала заступник директора департаменту фізичної культури та неолімпійських видів спорту Анастасьєва Оксана Сергіївна, а також Владислав Збанацький, заступник генерального директора Центру громадського здоров’я з нагляду за неінфекційними захворюваннями. Були присутні також призери чемпіонатів України, Європи та Світу з різних видів спорту. Далі розминку провела представниця спортивного клубу CrossFit Banda. Орієнтовна кількість учасників флеш-мобу становила 150 осіб. Ну і на завершення усі присутні разом у ритм віджимались 25 разів та поприсідали 25 разів.

Представник ГО «Життя» Дмитро Купира зазначив: «Важливою складовою здоров’я кожної молодої людини є фізична активність, яка неможлива у повному обсязі із курінням сигарет. Наша організація системно працює у сфері громадського здоров’я зокрема у сфері законодавчого захисту дітей та молоді від полювання на них тютюновою індустрією. Саме тому ми приєдналися до флеш-мобу з популяризації фізичної активності знаючи, що за даними ВООЗ малорухливий спосіб життя, як і куріння, входять до чотирьох основних факторів ризику в оцінках смертності у світі.»

Організатори проводили такий захід вперше та обіцяють на наступний раз перебити рекорд України з масового віджимання.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти