Прес-конференція в УНІАН: "Нові лідери Соціалістичної партії України про стратегію розвитку Соцпартії, соціалістичні рухи в Україні та юридичні ситуації в партії" - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція в УНІАН: "Нові лідери Соціалістичної партії України про стратегію розвитку Соцпартії, соціалістичні рухи в Україні та юридичні ситуації в партії"

(21.07.2017)
У вересні відбудеться з’їзд Соціалістичної партії України, де буде ухвалена програма розбудови партії на найближчий рік.

Про це заявив голова СПУ Ілля Кива на прес-конференції в УНІАН.

Кива вважає, що йому вдасться повернути позиції СПУ, яка повинна бути присутньою в законодавчій і виконавчій владі.

Також він наголошує, що партія робитиме все для «знищення олігархії на території нашої країни» і це «будуть радикальні кроки».

На запитання, чи є олігархом президент України Петро Порошенко, Кива відповів: «Звичайно, олігарх. І якщо сьогодні є питання про знищення олігархічних кланів, то в даному випадку тут не буде вибіркового ставлення. Звичайно, Порошенко – це олігарх, який нажив свою власність і сьогодні веде до незрозумілого завершення історії (в контексті війни на Донбасі – УНІАН)».

Також Кива наголосив, що не бачить, з якими політичними силами СПУ могла би співпрацювати на виборах: «З тих, хто зараз представляють ті чи інші політичні партії у Верховній Раді, для мене вони взагалі наполовину зрадники моєї держави».

Лідер СПУ Петро Усенко в ході прес-конференції заявив, що СПУ вдалося відбитися від чергової спроби рейдерського захоплення партії з боку одного із співвласника «Інтера».

За словами Киви, йдеться про народного депутата Сергія Льовочкіна від фракції «Опозиційного блоку». «Вся кампанія, котра розгорнута по відношенню до СПУ, зі з’їздом, з переобранням – це нагнітання ситуації зі сторони цього клану», - заявив він.

Усенко додав, що політичне протистояння «почалося не вчора, з приходом Іллі Володимировича (Киви), а з приходом Януковича з Льовочкіним на Банкову (Адміністрація президента), коли СПУ вийшла з політики». За його словами, на нещодавно проведеному з’їзді СПУ «було підтверджено і обрано нове керівництво СПУ» і партія «залишається на позиціях розбудови соціально відповідального суспільства з європейськими цінностями на території України».

Кива, коментуючи звинувачення в ЗМІ щодо нелегітимності нинішнього керівництва СПУ, зазначив, що на сайті Міністерства юстиції України визнається СПУ під його керівництвом.

Усенко зазначив, що найбільше галасують проти СПУ ті, хто не зацікавлені у поверненні партії на політичну арену, зокрема, її засновник Олександр Мороз (колишній голова Верховної Ради та голова СПУ - УНІАН). За його словами, також не зацікавлені в розвитку СПУ в Адміністрації президента.

Відповідаючи на запитання, хто ж є керівником партії, Усенко зазначив, що в зміненому на останньому з’їзді Статуті СПУ передбачені позиції і лідера, і голови партії. «Я займаюся внутріпартійним будівництвом , а Ілля Кива займається, скажімо так, активною позицією СПУ в суспільстві», - додав він.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти