Прес-конференція в УНІАН на тему: «15-річна українка стала першим представником від України в Дитячому Європарламенті» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція в УНІАН на тему: «15-річна українка стала першим представником від України в Дитячому Європарламенті»

(24.11.2017)
15-річна українка Ангеліна Касьянова стала першим представником України у Дитячому Європарламенті при міжнародній організації Eurochild і взяла участь у його засіданнях у Брюсселі 20-23 листопада.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила засновниця благодійного фонду EDUKIDS, член європейської мережі організацій Eurochild Антоніна Сліпченко.

За її словами, включення представника України до Дитячого Європарламенту стало результатом 3-річної праці. Сліпченко зауважила, що згідно з позицією Eurochild, у Дитячому Європарламенті можуть брати участь лише діти з країн ЄС, але для України був зроблений виняток і змінено правила. «Влітку нас було повідомлено, що всі члени Eurochild можуть подавати кандидатури дітей», - сказала Сліпченко.

«Ми запропонували Ангеліні, тому що вона має дуже активну позицію, вона вже відома там своєю діяльністю», - повідомила Сліпченко.

Вона пояснила, що у 2016 році дівчинка брала участь у конференції Eurochild у Брюсселі - була в робочій групі, яка обговорювала питання порушення прав дітей-біженців. На конференцію вона потрапила не випадково, а перемогла відкритий конкурс EDUKIDS.

Як сказала Сліпченко, з 2015 року благодійний фонд працює над питаннями поширення в Україні найкращих європейських практик залучення молоді і дітей до впливу на рішення урядових структур з питань захисту прав дітей.

За словами Сліпченко, Ангеліна подала резюме на конкурсний відбір при формуванні Дитячого Європарламенту, з відеоматеріалами про себе і свою діяльність, яку вона проводить в Україні, і перемогла.

Сама Ангеліна розповіла на прес-конференції, що навчається в 9-му- класі, водночас тривалий час є волонтером у реабілітаційному таборі для дітей-біженців, куди сама потрапила кілька років тому для відновлення як дитина переселенців із зони АТО. За словами Ангеліни, її родина переїхала до Києва з Донецька у 2014 році.

За словами дівчинки, з 20 по 23 листопада відбувалися перші засідання Дитячого Європарламенту у Брюсселі. Вона виступила з доповіддю про інтеграцію особливих дітей, як інвалідів, так і переселенців, що зазнали чи продовжують зазнавати психологічних травм у прифронтовій зоні, в нормальне життя.

Також вона повідомила, що 20 листопада відбувся захід, присвячений Всесвітньому дню дитини, під час якого представники Дитячого Європарламенту разом із представниками ЮНІСЕФ працювали безпосередньо у Європарламенті під патронатом президента Європейського парламенту Антоніо Таяні та за участі інших членів Європарламенту, які ведуть активну діяльність у сфері захисту прав дітей.

Як пояснила Сліпченко, робота в Раді Eurochild передбачає також щомісячні онлайн-зустрічі, домашню роботу і роботу в групах з іншими членами Ради. Ангеліна готуватиме тематичні доповіді та доноситиме їх Європі, у тому числі озвучуватиме ініціативи щодо вирішення проблем дітей-мігрантів в Україні.

Як сподівається Сліпченко, це впливатиме на рішення Євросоюзу та національних урядів.

Вона також розповіла, що у Брюсселі Агеліна зустрічалась з депутатом Європарламенту Ребеккою Гармс – членом Комітету кооперації України та ЄС, яка гарантувала повну підтримку зі свого боку в розвитку ідей захисту дітей та пообіцяла сприяння у співпраці з ЮНІСЕФ.

Обрані представники Дитячого Європарламенту виконуватимуть свої обов’язки впродовж двох років.

+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти