Прес-конференція в УНІАН: «Соціологічний зріз суспільних настроїв в умовах ускладнення соціально-політичної ситуації в країні» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція в УНІАН: «Соціологічний зріз суспільних настроїв в умовах ускладнення соціально-політичної ситуації в країні»

(16.03.2018)
59% українців вважають напруженою ситуацію в країні.
Про це під час експертного обговорення в агентстві УНІАН на тему: «Соціологічний зріз суспільних настроїв в умовах ускладнення соціально-політичної ситуації в країні» повідомив керівник Соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович, оприлюднюючи результати соціологічного опитування, проведеного у грудні 2017 року.

«Переважна більшість вважає ситуацію у державі або критичною (33%), або напруженою (59%). Фактично мова йде про великий неспокій, який панує в думках наших громадян», - сказав він.

Керівник Платформи соціально-гуманітарних ініціатив та інновацій «Єдиний координаційний центр» Олег Саакян, коментуючи результати дослідження, зауважив: «Не є нормальним явище, коли 9 із 10 людей в країні вважають ситуацію напруженою… На жаль, ми бачимо, що сьогодні для українського суспільства реально стоїть питання виживання… Особисті проблеми звелись до економічних питань, і багато в чому, я б це пов’язував з тим, що політична еліта звикла відкуповуватись. Політична еліта фактично довела сьогоднішнє суспільство до того, що воно перебуває на етапі задоволення своїх первинних потреб, на які не вистачає коштів».

***Дослідження проведене Соціологічною групою «Рейтинг» методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face) у період з 12 по 28 грудня 2017 року. В опитуванні взяли участь 30 тисяч респондентів віком від 18 років і старше. Помилка репрезентативності становить не більше 0,6%.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти