Прес-конференція в УНІАН: "Чи можна побороти корупцію в українському футболі?" - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція в УНІАН: "Чи можна побороти корупцію в українському футболі?"

(26.07.2018)
Адвокат екс-футболіста київського «Динамо» Олега Гусєва звинуватив іншого екс-гравця клубу Владислава Ващука в шахрайстві в особливо великому розмірі.

Про це адвокат легенди українського футболу Олега Гусєва - Юрій Лещенко і голова Всеукраїнського фонду захисту футболістів і тренерів Олег Печорний заявили на прес-конференції в УНІАН.

«Сьогодні ми хочемо довести до відома громадськості ситуацію щодо доволі делікатної справи. Двоє друзів і екс-одноклубників Олег Гусєв і Владислав Ващук потрапили в дуже пікантну ситуацію. Ващук позичив у свого товариша значну суму грошей і не повертає кошти. Упродовж тривалого часу Ващук обіцяв Гусєву повернути всю суму боргу. А коли Гусєв, у результаті, попросив написати розписку, Ващук відмовився. У підсумку, було порушено кримінальну справу, є свідки - шість осіб, зокрема й співробітники банку, які підтвердили видачу грошей Ващуку. Проте, незважаючи на практично розслідуваний злочин, у прокуратурі Києва відмовляються пред'являти звинувачення Ващуку», - сказав Печорний.

У свою чергу Лещенко повідомив подробиці ситуації.

«Ще в 2008 році Ващук позичив у Гусєва 60 тисяч доларів США, як він пояснив, «на розвиток бізнесу». За його словами, позичив буквально «на пару місяців». Після цього у відносинах друзів довгий час нічого не мінялося. Приблизно один раз на півроку Гусєв телефонував Ващуку, той підтверджував, що все пам'ятає і обіцяв, що поверне гроші. Згодом він повернув 10 тисяч доларів з цієї суми. А коли наприкінці 2017 року Гусєв попросив Ващука написати розписку, той відмовився. І відтоді він не визнає навіть сам факт того, що винен якісь гроші Гусєву», - сказав адвокат.

Він додав, що Ващук отримував ці гроші особисто з рук працівника банку. Обидва футболісти були VIP-клієнтами тієї самої фінансової установи. Обох добре знають співробітники банку. І на прохання Гусєва, зробленого у формі телефонного дзвінка в банк, менеджер видав Ващуку гроші. Самого Гусєва в цей момент в банку не було.

Печорний висловив думку, що прокуратура не звинувачує Ващуку, бо має місце корупційна складова.

«Чому прокуратура Києва відмовляється пред'являти звинувачення Ващуку? Справа в тому, що Ващук є кумом президента ФФУ і голови Комітету Верховної Ради з питань бюджету Андрія Павелка. Тут простежуються явні ознаки корупції. Правоохоронні органи просто «гальмують» справу. Посилаються на те, що потрібно провести очну ставку між Гусєвим і Ващуком. Зрозуміло, Ващук і його адвокат всіляко затягують процес. Переносять очну ставку щоразу на більш пізній термін. Звісно, ця ситуація обурить будь-яку нормальну людину. Ми живемо, начебто, в правовій демократичній державі. А насправді виходить, що навіть справу з участю двох авторитетних людей, зірок футболу, учасників чемпіонату світу-2006 не можемо розслідувати до кінця. Що тоді вже говорити про пересічних громадян України з їх проблемами...», - сказав він.

Крім того, Печорний заявив, що в Федерації футболу нібито просили профільних журналістів не приходити на цю прес-конференцію.

«У залі сьогодні дуже мало людей. У мене є інформація про те, що люди, причетні до ФФУ, влаштували своєрідний троллінг. Обдзвонювати журналістів і просили не приходити в УНІАН на прес-конференцію Печорного і Лещенка. Ці люди залежать від ФФУ, їх беруть у прес-пул на виїзні матчі збірної України за кошти федерації. Це елементарне неподобство», - додав Печорний.

У свою чергу адвокат додав, що, якщо Ващуку буде офіційно пред'явлено звинувачення, і справу все-таки буде доведено до суду, то екс-футболісту загрожує від 5 до 12 років тюремного ув'язнення.

Печорний закликав генпрокурора Юрія Луценка і голову МВС Арсена Авакова зобов'язати прокуратуру Києва висунути звинувачення Ващуку.

«Звертаюся до генерального прокурора України Юрія Луценка і міністру внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою негайно зобов'язати прокуратуру Києва висунути обвинувачення Ващуку. Мають місце всі ознаки складу тяжкого злочину», - підсумував він.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти