Прес-конференція в УНІАН: «Рейдери захоплюють іноземні компанії у центрі Києва. Як діють злочинці і що робити чесному бізнесу у такій ситуації?» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція в УНІАН: «Рейдери захоплюють іноземні компанії у центрі Києва. Як діють злочинці і що робити чесному бізнесу у такій ситуації?»

(26.07.2018)
Київська девелоперська компанія з іноземними інвестиціями «Кріденс» зазнала рейдерської атаки за сприяння недобросовісних реєстраторів і просить правоохоронні органи захистити їхні права.

Про це повідомив під час прес-конференції в УНІАН представник іноземного інвестора - компанії Tarliger Limited Віктор Чопенко.

За його словами, без відома інвесторів і директора компанії «Кріденс» було відчужено їхнє майно за допомогою недобросовісного нотаріуса.

«Будь-яка країна захищає іноземні інвестиції для розвитку економіки. Але зараз у мене великі сумніви в інвестиційній привабливості України, адже реєстратор, який розташований у сільраді Житомирської області, по-чорному змінює власника в компанії з іноземним інвестором. Тому, про які інвестиції йде мова, якщо за один день реєстратор, якого неможливо контролювати, може перереєструвати законного власника на якихось бандитів і махінаторів», - заявив Чопенко.

Як пояснив директор компанії «Кріденс» Ігор Чопенко, який був присутній на прес-конференції, його компанія придбала офісні приміщення в Печерському районі міста Києва, а саме два поверхи офісної будівлі на етапі будівництва, але в зв'язку з рейдерством навіть не змогла повернути вкладені інвестиції.

«Після здачі його в експлуатацію зробили ремонти і набрали орендарів. Найпершим стало дипломатичне посольство Держави Ізраїль. Ми вклали гроші і хочемо почати повертати наші інвестиції. Однак, в один момент ми дізнаємося, що з нашої компанії викинули іноземного інвестора Tarliger Limited, викинули мене як директора, і ми не можемо розпоряджатися майном», - зазначив він.

Чопенко повідомив, що компанія вже звернулася до правоохоронних органів, у Міністерство юстиції, яке відповідає за дії реєстратора (нотаріуса), до багатьох дипломатичних представництв, у тому числі й до посла Ізраїлю, Кіпру і до бізнес-омбудсмена, а також до прем'єр-міністра України, першого віце-прем'єра Степана Кубіва.

«Сподіваюся, що правоохоронні органи дадуть оцінку і повернуть власність законному власникові», - сказав він.

Старший партнер юридичної компанії PLP Law Group Андрій Попко, який був присутній на прес-конференції, повідомив, що рейдерську атаку на компанію «Кріденс» здійснює юрособа «Афіна».

«Кінцевими бенефіціарами цієї компанії є двоє громадян України. Також, вони є власниками більш як 5 юросіб. Після того, як ми дізналися, хто стоїть за цим, ми натрапили на аналогічну схему, за якою також забрали право власності ... Ми можемо сказати точно, що цих осіб до 9 липня цього року ми не знали і не хотіли знати», - зазначив він .

За словами Попка, після того, як стало відомо про рейдерське захоплення компанії, звернулися до всіх інстанцій, але єдина дієва реакція була лише з боку бізнес-омбудсмена. «Він надіслав свої запитання і вимоги до Мін'юсту. Однак, поки що реакції немає», - додав він.

Як повідомив під час прес-конференції адвокат юридичної компанії «Фомін і партнери» Денис Фомін, крім іншого, звернулися до суду про накладення арешту на майно, однак він відмовився це робити.

«Рейдерам не так цікаві корпоративні права, як майно. На сьогоднішній момент у них є всі можливості продати майно компанії «Кріденс». У зв'язку з цим можуть постраждати ще й особи, які куплять це майно. Тому, ми звернулися із заявою про накладення арешту на це майно, але суд чомусь відмовив. Він вважає, що майно вибуло з власності підприємства і немає підстав його арештовувати», - зазначив адвокат.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти