Прес-конференція в УНІАН, присвячена діяльності продовольчого фонду КГБФ "Фудбенк" в Україні за 2011-17 рр. - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція в УНІАН, присвячена діяльності продовольчого фонду КГБФ "Фудбенк" в Україні за 2011-17 рр.

(21.08.2018)
Благодійна організація «Фудбенк», яка займається збиранням і розподілом продуктів харчування з метою боротьби з голодом, у період з 2011 по 2017 рік зібрала і передала на благодійність 312 тонн продуктів для соціально незахищених груп населення.

Про це повідомив голова правління благодійного фонду «Фудбенк» Володимир Іванов під час конференції в УНІАН.

«За період роботи «Фудбенк» ми зібрали 312 тис. кг продуктів харчування і товарів першої необхідності. З них 43 тонни товарів побуту і хімії, особистої гігієни. Ми їх зібрали і передали благодійним організаціям. Що сюди входить: близько 8 тонн овочів і фруктів, це молочна група - кефір, сметана і йогуртную група», - сказав він.

За словами Іванова, фонд займається збиранням і передачею продуктів харчування, а також товарів першої необхідності найменш захищеним соціальним групам населення. Однією з основних цілей створення «Фудбенк» є правильне використання продуктів харчування і недопущення утилізації придатних до вживання продуктів харчування і товарів першої необхідності.

На сьогодні фонд спільно з компаніями-партнерами реалізував ряд проектів, спрямованих на допомогу найменш захищеним групам населення. «Фудбенк» активно співпрацює з міжнародними компаніями Меtro Cash & Carry, Nestle, PepsiCo, Lafarge і Procter & Gamble.

Крім того, за словами директора з розвитку благодійного фонду «Фудбенк» Ганни Тронь, у 2018 році фонд розпочав співпрацю з виробником мінеральної води Borjomi.

«З початку 2018 року ми вже залучили, підписали контракт і працюємо, видаємо допомогу у вигляді води. Це ідея з Borjomi. Вони нам дуже багато допомагають і по Києву, і по Україні», - сказала Тронь.

Під час прес-конференції відбулося нагородження компаній-партнерів за вагому допомогу діяльності фонду. Зокрема, були нагороджені компанії-виробники Metro Cash & Carry, PepsiCo Ukraine, Mondelize, Borjomi, Procter & Gamble, Nestle, Food Development, «Столична Пекарня», Johnson, Danone та Kargill.

За словами Іванова, крім нарощування партнерської бази, в 2018 році фонд планує подати заявку на отримання гранту на будівництво логістичного центру з соціальним магазином на його основі.

«В усіх країнах світу і у наших колег в Європі, їм допомагає муніципальна влада і вони мають логістичні центри. Ми на сьогоднішній день не маємо власного логістичного центру, припустимо, з правильним температурним режимом, щоб можна було привезти булочну групу і дотримуватися правил зберігання. Тому в цьому році ми плануємо подаватися на грант, який ми, можливо, отримаємо, і побудуємо логістичний центр», - зазначив він.

Також у прес-конференції взяли участь заступник голови правління громадської організації людей з інвалідністю, учасників АТО з інвалідністю «Соти» Людмила Титаренко, керівник соціального центру «Благодійної організації «Благодійний фонд «Карітас-Київ» Алла Кочубей, фахівець з корпоративних комунікацій і проектів соціальної відповідальності «Метро Кеш енд Кері Україна» Христина Генсировська.

Довідка УНІАН. Благодійну організація Food Bank було створено в Україні в 2011 році. Основною її метою є об'єднання зусиль організацій, юридичних і фізичних осіб для проведення благодійних заходів, спрямованих на поліпшення продовольчого забезпечення соціально незахищених верств населення, а також боротьба з голодом.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти