Акція депутатів, лікарів, представників ГО «Життя» та коаліції “За вільну від тютюнового диму Україну” - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Акція депутатів, лікарів, представників ГО «Життя» та коаліції “За вільну від тютюнового диму Україну”

(14.05.2019)
Заборонити рекламу сигарет у магазинах – на порядку денному ВРУ

14 травня 2019 року під Верховною Радою України відбулася акція народних депутатів, лікарів, представників ГО «Життя» та коаліції “За вільну від тютюнового диму Україну”. Учасники закликали парламентарів прийняти антитютюновий законопроект №4030а, який планують розглядати у першому читанні вперше за три роки.

Законопроект пропонує прибрати сигаретні викладки із вітрин магазинів та посилити захист людей пасивного куріння у громадських місцях.

31 травня міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день без тютюну, тому було б символічно зустріти Україні цей день із новими перемогами у боротьбі за здоров’я людей.

Фахівці з контролю над тютюном наголошують, що тютюнокуріння є однією із основних причин виникнення серцево-судинних, легеневих та онкологічних захворювань, внаслідок чого помирає 85 тисяч людей щороку. Тому для збереження здоров’я українців, зокрема молодого покоління, важливо на державному рівні боротися з тютюновою епідемією.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти