Прес-конференція в УНІАН на тему: «Інновації, які змінять країну» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція в УНІАН на тему: «Інновації, які змінять країну»

(15.05.2019)
Міжнародний благодійний фонд "Фонд інноваційних проектів", метою якого є просування інноваційної культури, анонсував запуск проектів, реалізація яких спрямована на підвищення якості життя українців.

Про це на прес-конференції в УНІАН, яка організована Фондом інноваційних проектів, повідомив співзасновник і директор іспанського Агентства інновацій та розвитку Innjoy (Барселона), голова правління МБФ "Фонд інноваційних проектів" Дмитро Данченко.

«Сьогодні ми представимо вам низку проектів у Запорізькій області, які в цілому сприятимуть підвищенню якості життя громадян. Деякі проекти, ініційовані Фондом, масштабуватимуться на території України і за кордоном», - сказав він.

Перший представлений проект - «Запоріжжя креативне» - ставить за мету залучити містян, ділове середовище і міську адміністрацію до розвитку креативних індустрій і дизайну як засобу інновації.

«Проект істотно випереджає поточний стан справ у цій сфері в країні, оскільки вже направлений на систематизацію, якісний аналіз і просування цих індустрій у регіоні. Соціальність і інноваційний характер, унікальність проекту полягає в тому, що містяни, експертна група, що складається з фахівців креативних індустрій і культурних активістів, бізнес-середовище і міська адміністрація співпрацюють в реалізації даного проекту», - пояснив Данченко.

Наступні проект - «Інноваційно-культурний центр Балабине» - допоможе вирішити проблему відсутності центрів безоплатного підвищення цифрової грамотності населення, особливо це стосується громадян старшого віку.

«Створення цього Центру забезпечить громадянам можливість мати багатопрофільний простір, де будуть проводитися майстер-класи, тренінги, конференції з підвищення цифрової грамотності та отримання знань і навичок, що сприяють персональному і професійному зростанню, а також культурні заходи: творчі зустрічі, художні виставки, презентації» , - зазначив голова Фонду.

Дмитро Данченко також представив третій проект - соціальний челендж "Мій затишний двір», який ініційований на тлі актуальності проблем недостатнього рівня благоустрою прибудинкових територій і слабкої соціальної комунікації мешканців багатоквартирних будинків.

«Цей соціальний челендж покликаний спонукати містян активніше брати участь у благоустрої своєї прибудинкової території, підвищити рівень соціальної відповідальності і співпраці з мешканцями свого будинку з метою поліпшити ситуацію у своєму дворі, від чого виграє і образ всього міста в цілому», - сказав він.

Голова селищної ради смт. Балабине Володимир Сосуновський зазначив, що презентовані проекти мають величезне культурно-соціальне значення, оскільки в Україні дуже не вистачає культурних просторів, де могли б збиратися з метою спілкування літні люди.

«Нове покоління має інше мислення, більш креативне. Хотілося б, що б і доросле покоління підтягувалося. Щоб вони не жили з думкою «пішов на пенсію, і все пропало». Навчання має проходити протягом усього життя, як це влаштовано в європейських країнах. У зв'язку з чим цінність і інноваційність даного проекту сильно зростає», - підкреслив Сосуновський.

На думку директора Запорізького регіонального управління Держмолодьжитло Юрія Щербини, реалізація таких проектів як «Мій затишний двір» підвищить рівень соціальної комунікації та співпраці між мешканцями багатоквартирних будинків для спільної роботи з поліпшення благоустрою та озеленення прибудинкових територій.

«Має бути приклад для людей, що потрібно зробити, щоб вийти з навколишнього негативу і побачити позитив, такі проекти саме потрібні для цього. Невеликі дії кожного мешканця працюватимуть на благо всього міста», - пояснив він.

Підсумовуючи, голова Фонду Дмитро Данченко додав, що всі перераховані проекти представлені на конкурс соціальних ініціатив «Ми - це місто» від компанії «Запоріжсталь» та інших запорізьких підприємств металургійного холдингу «Метінвест». Крім того, Данченко закликав великий бізнес долучатися до реалізації соціально важливих проектів.

+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти